Reklama

Lokálny terestriálny multiplex v Žiline šíri už aj kanály Šláger TV a TV Noe, pribudnú ďalšie

Diváci v Žiline a v jej okolí môžu prijímať pozemne už niekoľko dní dva nové televízne programy Šláger TV a TV Noe. Oba programy sú k dispozícii v lokálnom terestriálnom multiplexe, ktorý je dostupný z vysielača Žilina – Veľké Hradisko na 56. kanáli (754 MHz). Z daného lokálneho multiplexu vysielala doteraz iba miestna televízia TV Severka. Prevádzkovateľom vysielača je spoločnosť Avis.

Aktuálne sú tak divákom k dispozícii z daného multiplexu stanice TV Severka, Šláger TV a TV Noe. Okrem týchto troch programov je možné už aj naladiť programovú pozíciu s názvom TV Fenix, prostredníctvom ktorej bude vysielať od 1. októbra 2013 nová Žilinská televízia s rovnomenným názvom.

TIP: V Žiline odštartuje 1. októbra nová lokálna televízia FENIX
Pokračovanie nižšie:

V najbližších dňoch by mal v lokálnom multiplexe z vysielača Žilina – Veľké Hradisko (56. kanál) spustiť svoje vysielanie aj športový kanál Slovak Sport.TV 3, ktorý už vysiela z miestnych vysielačov v mestách Bratislava, Trnava, Galanta a Nitra.

Povolený vysielací výkon vysielača Žilina – Veľké Hradisko (56. kanál) je 2 kW.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V piatok NOE aj Slager aj fungovali, no cez vikend a ani dnes rano tieto stanice nefungovali, isla len Severka.

  2. Pre koho vysiela prešovský multiplex zo Šibenej hory na 27. kanáli so svojimi 10 W? Veď ho nemožno riadne zachytiť ani v meste.
    V dobe skúšobného vysielania na 44. kanáli s výkonom 300 W (síce z monobloku) ho bolo možno zachytiť v okolitých obciach a napr. až v Ľutine. „Udeľovači“ licencií týmito „pikovysielačmi“ iba špinia frekvenčné pásmo. Je to snáď za úplatok kúpená súkromná frekvencia pre niekoho, čo nevie, čo s peniazmi, chce sa hrať a súčasne ich tade prepierať? To má mať každé mesto svoj vlastný vysielač? Nech radšej skoordinujú kanál, ktorý môže vysielať s dostatočným výkonom na pokrytie aspoň okresu. Cena za energiu napájania vysielača sa mimoriadne nezvýši, ani vysielacie zariadenie snáď nebude oveľa drahšie. Ak na terajšom 27. kanáli a kóte nemožno zvýšiť výkon, navrhujem mu odobrať licenciu.

  3. fansat, podľa TÚ SR prevádzkuje miestny vysielač PREŠOV (27k.) spoločnosť REAL TRADING, s.r.o. a platnosť licencie je do 29.02.2020.

  4. Momentalne zmenená modulácia, programy: TV Severka, Slager TV, TV Noe a Fenix ma len pripravenu poziciu

  5. Súhlasím , že malé výkony sú nanič. Na veľké kóty ako je Makovica a Dubník Vás ale Tow nepustí , alebo pýta ročne za celoplošák 700 000 Euro , čo je nezmysel .
    Z toho správne dedukujete , že v každom meste bude miestny MUX pre lokálne potreby. Už ich je neurekom a stále pribudnú.
    Ten Prešov k.27 , kde má vysielať TV7 je žiaľ asi ozaj slabý , tak nech ho zrušia , koordinujeme tam iné kanály pre väčšie výkony.
    Len pozor , dobrý MUX stojí 52 000 Euro , to ich v šuflíku každý nema.

  6. ja nechápem toľko čo to vždy spustia hneď to vypadne ako BA, teraz v ZI – Noe, Šlágr… nem chápem

Komentáre už nie sú povolené.