Reklama

Nový kanál ČT art bude prinášať aj reláciu Monoskop zameranú na televíziu

Novo pripravovaný kultúrny kanál českej verejnoprávnej televízie ČT art, ktorý má spustiť svoje vysielanie 31. augusta 2013 spolu s detským ČT:D, ponúkne svojim divákom okrem iného aj dva nové programy, „U Zavěšené knihy“ a „Monoskop“, ktoré sa budú venovať literárnej scéne a fenoménu televízia. Informovala dnes o tom samotná Česká televízia v tlačovej správe.

Monoskop má prinášať pohľad na televíziu ako dominantného sprostredkovateľa informácií, zábavy a kultúry. „Doteraz u nás nikdy nebol tento fenomén skúmaný publicistickou formou, hoci ovplyvňuje masy ľudí. Sme ale presvedčení, že divákov zaujme nielen z hľadiska obsahu, ale aj jeho spracovaním, „objasňuje nový program Monoskop Tomáš Motl. „Chceme reagovať na to, čo sa v televízii, nielen verejnoprávnej, aktuálne deje a prepojiť to s témami, ktoré rezonujú už dlhodobo, ale napríklad sa im ešte nikto podrobnejšie nevenoval,“ zhrnul zámer relácie mediálny analytik Českej televízie Milan Kruml. Nový program Monoskop bude vysielaný na ČT art dvakrát mesačne vždy v stredu.
Pokračovanie nižšie:

Ďalšou úplne novou reláciou Českej televízie na programe ČT art má byť týždenník „U Zavěšené knihy“ s Jiřím Podzimkom a Petrom Vizinom, ktorá bude prinášať rozhovory a reportáže s ľuďmi, ktorí sa točia okolo kníh. „Skôr než na literárne celebrity chceme upozorniť na prácu ľudí v pozadí literatúry, editorov či vydavateľov, o ktorých sa toľko nehovorí a nevie,“ vysvetľuje jeden zo zámerov programu jeho spoluautor a moderátor Jiří Podzimek. Nový týždenník bude zameraný nielen na knižné novinky, ale bude sa venovať aj napr. českému jazyku.

Mohlo by vás ešte zaujímať