Reklama

ČT dnes sprístupnila iVysílání prostredníctvom HbbTV nielen pre smart televízory

Česká televízia od dnes sprístupnila v skúšobnej prevádzke aplikáciu iVysílání prostredníctvom tzv. hybridnej televízie. Programy z internetového archívu si tak môžu diváci pozrieť aj na svojich smart televízoroch s podporou HbbTV. Aplikácia iVysílaní pre HbbTV tak umožní prehrať akýkoľvek program z bohatého internetového archívu Českej televízie, diváci zo Slovenska sa však môžu stretnúť z obmedzeniami kvôli autorským právam.

Moderní diváci si veľmi obľúbili iVysílání, a to ako v stolových počítačoch, tak na tabletoch či v mobiloch. Na to sú už zvyknutí. Teraz sa im snažíme internetový archív dostať aj priamo do obývačky na ich veľké televízie. Ak niečo zmeškajú, môžu reláciu nájsť neskôr v prístrojoch s podporou HbbTV a jednoducho rýchlo spustiť diaľkovým ovládačom v kvalite a pohodlí, na ktoré sú zvyknutí u bežného sledovania televízie,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka divízie ČT Nová médiá Pavlína Kvapilová.
Pokračovanie nižšie:

Aplikácia iVysílání pre HbbTV je prehľadne členená do štyroch hlavných kategórií, v ktorých sa užívateľ pohybuje veľmi ľahko šípkami na diaľkovom ovládači a tlačidlom OK. V prvej záložke nájde tipy ČT a najsledovanejšie videá. Na druhej pozícii môže vyberať relácie podľa dátumu. Táto položka zahŕňa aj podrobný kalendár pre vyhľadávanie relácií z predchádzajúcich rokov. V aplikácii je možné relácie tiež vyhľadávať podľa abecedy, a to formou jednoduchého filtrovania názvu relácií. Posledná záložka „Moje relácie“ je určená pre individuálny výber obľúbených programov užívateľa aplikácie. V detaile relácii má divák dve voľby prehrávanie videa, buď v okne, alebo na celú obrazovku. Prehrávač videí zahŕňa aj funkcie pre rýchlejší posun v obraze. Súčasťou detailu každého programu sú tiež voľby pre ďalšie časti vybraného programu a súvisiace relácie.

HbbTV spája on-line obsah s už tradičným televíznym vysielaním. Testovacia prevádzka HbbTV je dostupná u všetkých programov ČT, a to ako v DVB-T tak aj na satelite Astra 3B (23,5°E). Pre príjem je potrebný televízor, set-top.box, poprípade satelitný prijímač s podporou HbbTV vysielania.

CT 1-1072013-117 1

Mohlo by vás ešte zaujímať