Reklama

Ako aktivovať a zaregistrovať zariadenia pre príjem Plustelky

Po zakúpení zariadenia pre príjem terestriálnej digitálnej platformy Plustelka je nutné zariadenie najskôr aktivovať a následne registrovať. K dispozícii sú aktuálne v predaji tri zariadenia, ktoré nám umožňujú príjem Plustelky a to konkrétne set-top-box Zircon T3000, dekódovací modul Smit Plustelka a samostatná dekódovacia karta Irdeto Plustelka. Keďže som mal tú možnosť aktivovať a registrovať všetky tieto spomínané zariadenia, popíšem Vám postupne všetky kroky. Samotná aktivácia a registrácia trvá len pár minút a nie je zložitá, no aj napriek tomu som sa už stretol so zákazníkmi, ktorí mali problém hlavne s aktiváciou prostredníctvom SMS správy.
Pokračovanie nižšie:

Prijímač Zircon T3000 HD
V prípade set-top-boxu Zircon T3000 HD doporučujem najskôr ešte pred aktiváciou vykonať prvotnú inštaláciu, v ktorej si naladíme všetky programy, ktoré je možné v našej lokalite prijímať a to či už kódované, alebo voľne šíriteľné. Po úspešnom vyhľadaní a uložení všetkých programov doporučujem prepnúť prijímač napr. na program ČT1 (alebo iný z ponuky Plustelky) a zaslať aktivačnú SMS správu. Aktivačný kód je možné nájsť v priloženom letáku a Plustelka kód zase na obale samotného prijímača. Ako konkrétne aktivovať prijímač Zircon T3000 je popísané nižšie, keďže aktivácia a registrácia funguje rovnako u všetkých zariadení.

Zircon_T3000HD03Zircon_T3000_menu07

Modulu Smit alebo Strong Plustelka
V prípade aktivácie samostatného modulu je nutné najskôr zasunúť dekódovací modul do CI slotu nášho zariadenia, ktoré podporuje DVB-T príjem programov v kompresnom formáte MPEG-4. Môže to byť či už televízor, set-top-box, poprípade satelitný prijímač s DVB-T tunerom. Následne je nutné vyhľadať či už manuálne, alebo automaticky všetky programy. Po nájdení a uložení všetkých programov môžeme už prejsť k samotnej aktivácii a registrácii modulu. Najskôr však prepneme naše zariadenie na nejaký program z ponuky Plustelky a vykonáme aktiváciu poprípade registráciu modulu. Samotná aktivácia a registrácia je pre všetky zariadenia rovnaká, preto je popísaná nižšie. Aktivačný kód nájdeme na priloženom letáku a Plustelka kód zase na obale v ktorom je zabalený samotný modul.

Dekódovacia karta Plustelka
Samostanú dekódovaciu kartu Irdeto aktivujeme a registrujeme presne tak isto ako aj ostatné zariadenia (popis nižšie). Aktivačný kód, ako aj sériové číslo (karty) nájdeme na priloženom letáčiku spolu s kartou. Karta Plustelka je Irdeto karta, preto sa odporúča používať v certifikovaných prijímačoch poprípade moduloch. V prípade, že sa rozhodnete používať kartu v iných ako certifikovaných zariadeniach Vám nikto nezaručuje jej správnu funkčnosť.

Aktivácia a registrácia prijímača, modulu a karty Plustelka
Všetky zariadenia pre príjem Plustelky je možné aktivovať a registrovať rovnakým spôsobom. Samotná aktivačná SMS správa je v tvare: IrdetoSN kód (medzera) Aktivačný kód. Tu treba zdôrazniť, že IrdetoSN kód (Plustelka kód) a Aktivačný kód nahradíme číslami, takže celá aktivačná SMS správa sa skladá z čísel. Príklad odoslanej SMS správy: 21014000000 11000000. SMS následne z našim aktivačným kódom a sériovým číslom pošleme na telefónne číslo 0902 02 44 00. Spätnú SMS správu nečakajte, nechodí. Aktivácia prebieha takmer okamžite. U mňa prebehla aktivácia vždy do jednej minúty. Po úspešnej aktivácii je čas na registráciu zariadenia 14 dní. Registráciu je možné vykonať cez internet jednoducho vyplnením všetkých potrebných údajov (https://moja.plustelka.sk/cms-eshop/CARD_FindCard.do?operation=new_customer), poprípade zaslaním vyplnených tlačív na adresu prevádzkovateľa Plustelky, ktoré sú priložené spolu so zariadením.

Pri registrácii cez internet je možné si automaticky vytvoriť aj zákaznícky účet, pomocou ktorého si môžeme jednoducho aktivovať programy, poprípade spraviť reset pinu či reautorizáciu. Aj z tohto dôvodu by som preto odporúčal vykonať samotnú registráciu prostredníctvom internetu.

plustelka_reg (copy)plustelka_menu

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ano to su zatial jedine stroje v ktorych to nejde, osobne som sa stretol napr. aj z LED TV JVC v ktorej modul Plustelky nefungoval a nefungoval na nej ani samotny modul Smit Skylink ready. Jedine co JVC zobralo bol modul Mascom, alebo Neotion. U linuxakoch sa mi zda byt v pohode modul Smit Skylink ready + Plustelka. Je teda zaujimave, ze tento Plustelkovy tam nechodi.

  2. Caute teraz som aktivovoval modul, zaregistroval som sa a nespustilo mi ziadne platene programy ct1; ct2 ani lux. Tak neviem kde je chyba.

  3. Uz sa to aktivovalo, napisal som zle SMS, moja chyba.Ospravedlnujem sa.

Komentáre už nie sú povolené.