Reklama

Bloomberg a BBC World News pre zákazníkov freeSAT by UPC Direct z novej frekvencie

Na satelite Thor 6 (0,8°W) boli na kapacite platformy freeSAT by UPC Direct programy Bloomberg a BBC World News nahradené novými stanicami Dajto a Prima ZOOM. Kanály Bloomberg a BBC World News platforma zo svojej ponuky nevyradila, len ich presunula na novú frekvenciu. Záujemcovia o príjem ekonomického kanálu Bloomberg a spravodajského BBC World News musia tak programy naladiť z novej frekvencie. So zmenou frekvencie došlo aj k zmene kompresného formátu z pôvodného MPEG-2 na MPEG-4 a preto z novej frekvencie môžu tieto programy prijímať iba zákazníci platformy freeSAT by UPC Direct s HD satelitným prijímačom.
Pokračovanie nižšie:

Na orbitálnej pozícii 0,8°W vysiela však zatiaľ (dočasne) BBC World News nekódovane a v MPEG-2 z kapacity operátora Telenor, môžu si preto tento kanál ešte naladiť aj užívatelia satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct s SD satelitným prijímačom. Technické parametre pre príjem sú uvedené nižšie. Jedná sa však o dočasné riešenie. Všetkým zákazníkom odporúčame však sledovať programy Bloomberg a BBC World News z frekvencie 12 034 MHz.

Zákazníci freeSAT by UPC Direct s dodávaným HD prijímačom nemusia programy Bloomberg a BBC World News ladiť, zmena frekvencie sa u nich prejavila automaticky. V prípade, žeby dané programy nešli je potrebné vypnúť a zapnúť satelitný prijímač.

Nové technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 034 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Modulácia: 8PSK
Norma: DVB-S2
Kódovanie: áno
Provider: UPC Direct

Technické parametre pre príjem nekódovaného vysielania kanálu BBC World News (MPEG-2):
Družica: Thor 5 (0,8°W)
Frekvencia: 11 862 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 7/8
SR: 28000
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódovanie: nie
Provider: Telenor
Názov: BBC World News

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Redakcia, frekvenciu 11862 MHz už neodporučujte pre žiaden spravodajský FTA kanál od Canal Digital a Telenoru. Všetky programy budú premiestnené z toho transpondéru. BBC World News poputuje na severský zväzok a Sky News k France 24, AlJazeera English, CCTV News, CCTV9 Documentary na 12418 MHz. Zo 11862 MHz sa rysuje ďalší HD transpondér alebo čosi iné.

Komentáre už nie sú povolené.