Reklama

Televízie Dajto a Fooor naladíme už aj v DVB-T

Prvý terestriálny multiplex sa dnes rozšíril o ďalšie zaujímavé televízne programy Dajto a Fooor. Vysielanie oboch staníc je dostupné nekódovane v norme MPEG-2 a je k dispozícii tak pre 80% obyvateľov Slovenka, ktorí majú možnosť prijímať prvý multiplex. Pre naladenie stačí zvoliť v samotnom set-top-boxe či televízore so zabudovaným DVB-T tunerom automatické ladenie a stanice by sa mali naladiť automaticky.
Pokračovanie nižšie:

Digitálny terestriálny príjem začína byť konečne zaujímavý aj u nás. Aktuálne je dostupných v štyroch multiplexoch už deväť nekódovaných televíznych staníc v norme MPEG-2 (Jednotka, Dvojka, TV Joj, Pluska, Doma, Markíza, WAU Dajto, Fooor), dvanásť kódovaných v norme MPEG-4 v rámci platformy Plustelka (ČT1, ČT2, TV LUX, Eurosport, Eurosport 2, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, MusicBox, Spice) a jeden nekódovaný HD program (Jednotka HD). Nemali by sme zabudnúť ani na rozhlasové stanice RTVS, ktoré sú súčasťou verejnoprávneho multiplexu.

Teší nás, že si televízie DAJTO a FOOOR vďaka zaradeniu do DVB-T nájdu ďalších divákov. Rozšírenie ich distribúcie zároveň prispeje k posilneniu líderskej pozície skupiny Markíza na slovenskom televíznom trhu,“ povedal Zdenko Ryšavý, riaditeľ Centra techniky skupiny Markíza.

Pripomeňme ešte horúcu novinku, ktorou je zaradenie spravodajskej televízie TA3, ktorá by mala rozšíriť ponuku druhého multiplexu už v najbližších dňoch. Viac informácií o TA3 tu.



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prvý MUX mohli dať kľudne do MPEG-4 a mohlo to vyzerať úplne inak.

  2. V každom prípade aj teraz je ešte voľne miesto na jeden kanál.

Komentáre už nie sú povolené.