Reklama

Poznáme ďalšie podrobnosti o novej platforme Plustelka

Nová digitálna terestriálna platforma Plustelka štartuje už 1. mája 2013. Svojim zákazníkom ponúkne, ako sme už informovali, tri neplatené programy bez mesačných poplatkov ČT1, ČT2, TV LUX a deväť platených programov ako Eurosport, Eurosport 2, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, MusicBox a Spice za 5,99 eur mesačne. Všetkých dvanásť programov je dostupných vo štvrtom multiplexe a kódované sú systémom IRDETO. Pre príjem bude preto nutné zakúpiť si špeciálny CA modul SMIT Plustelka poprípade DVB-T2 set-top-box Zircon T 3000HD. Dekódovacia karta v prípade príjmu Plustelky nebude potrebná, keďže Towerhome sa rozhodol pre bezkartový systém IRDETO cloakedCA.

Zariadenia na príjem Plustelky si budú môcť záujemcovia zakúpiť od mája u predajcov anténnej techniky či priamo v e-shope platformy Plustelka, ktorý bude dostupný na oficiálnom webe. Orientačná cena modulov bude 35 € a prijímačov Zircon T 3000HD 60 €.
Pokračovanie nižšie:

Po zakúpení modulu, alebo prijímača bude nutné najskôr zariadenie aktivovať formou SMS správy. Po odoslaní SMS správy so sériovým číslom a aktivačným kódom prebehne okamžite aktivácia zariadenia do módu global free, ktorý bude trvať 14 dní. Cena SMS správy bude spoplatnená štandardou tarifou. Do dvoch týždňov tak budú mať zákazníci čas na registráciu. Samotnú registráciu bude možné vykonať či už elektronicky cez web, alebo písomne pomocou formulára, ktorý bude priložený spolu so zariadením. Po registrácii získa zákazník v rámci akcie jeden mesiac zdarma kompletnú ponuku Plustelky. V prípade, že si zákazník po uplynutí jedno mesačného promo vysielania na ďalšie obdobie platenú ponuku nepredplatí bude mať aj naďalej prístup ku kódovaným programom ČT1, ČT2 a TV LUX ako aj k ďalším nekódovaným programom z ďalších multiplexov.

Aktiváciu programov bude môcť zákazník vykonať napr. cez zákaznícku zónu priamo na webe Plustelky a platiť bude možné štandardnými spôsobmi ako napr. bankový prevod či platobnou kartou. Do budúcnosti zvažuje Towerhome sprístupniť aktiváciu platených programov Plustelky aj v hotovosti u predajcov.

Zircon T 3000HD
Prijímač podporuje už aj príjem v štandarde DVB-T2. Na prednom panely sa nachádza displej a tri základné tlačidlá pre ovládanie (CH+/CH- a Power). Na zadnom panely je možné nájsť konektory Scart, HDMI, anténny vstup a výstup, ako aj konektor pre pripojenie externého zdroja. Prijímač podporuje rozlíšenie do 1080p, automatickú aktualizáciu softvéru cez OTA, EPG, napájanie antény (5V), nahrávanie na externé USB zariadenie (PVR ready), prezeranie fotiek a prehrávanie video či audio súborov. U prvých demo prijímačov nie je možné prehrávať nahrávky na PC. Predpokladáme preto, že to bude podobne aj u prijímačov, ktoré sa dostanú do predaja ku koncovým zákazníkom. U prijímača je nutné ešte dodať, že funguje aj bez aktivácie a registrácie, samozrejme len pre príjem nekódovaných programov.

ukazka_menu_zirconukazka_menu_zircon3
Zircon_front3Zircon_vnutro_

modul_plustelka
CA modul SMIT Plustelka

(foto: vlastné, Plustelka)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. takže tento modul sa strčí do tv hej ked ma ci slot ?

    1. Ak má niekto TV, ktorá podporuje MPEG-4 a má aj CI slot bude mu samozrejme stačiť CI modul.

  2. Keď môj TV podporuje DVB-T2, tak pri vložení CA modul SMIT Plustelka pôjde aj DVB-T2 cez tento modul?

  3. A ak v TV prijímači so satelitným tunerom budem potrebovať ešte inú kartu, kde ju vložím?

  4. @ Jupi. Asi najlepšie combo napr. Ariva 252. Má čítačku aj slot.

  5. Chýba v ponuke napr. CS TV alebo CS Film, keby to tam bolo okamžite beriem, za tú cenu stačí. A viac programov aninie je potrebných.Čt-čky sú u mňa IN ! 🙂

  6. @ redakcia

    Zistite, prosím, či nebude voľné vysielanie všetkých programov pred „ostrým“ štartom do 1. mája na nalákanie a aj posúdenie kvality obrazu. Statický obrázok „Plustelka“ je hnusný. Netreba kupovať mačku vo vreci.

  7. ten modul bude len pre TV tak neblaznite s nejakým sat arivou a pod. tam rozkoduješ prd nie plustelku

  8. u mna plus telka nehrozi,nie su tam česke programy a 6e za par programov normalny clovek si to neda

  9. Niektorí športoví maniaci / hlavne nezamestnaní na východe SK 🙁 / tých 6 Eur v pohode dajú kvôli Eurosportu 1,2 lebo často tipujú a chcú vidieť ako hrajú !!! Je to pre nich výhodnejšie ako DIGI za 10 Eur lebo okrem toho športu pozerajú len občas film a správy !

  10. Dobrý deň chcem sa spýtať hore mate uvedene, že CT 1,CT 2, LUX TV bude bez mesačného poplatku. Takže tie stanice chytim aj na telke zo zabudovaným DVB_T tunerom alebo budem musieť kupovať aj tan CA Modul ? Alebo ako to bude fungovať ? Dakujem za odpoveď

  11. ladislav – Máš to tam napísane: Všetkých dvanásť programov je dostupných vo štvrtom multiplexe a kódované sú systémom IRDETO. Pre príjem bude preto nutné zakúpiť si špeciálny CA modul SMIT Plustelka poprípade DVB-T2 set-top-box Zircon T 3000HD.

  12. Neviete dokedy bude stiahnuta sila signalu vysielač ZOBOR v Nr na DVBT?

  13. Zobor asi nejak ku koncu roka. Ale mne to ide 40km od vysielača výborne. K21,31,48,50 super. Včera som nahodil na dlhý papek anténu emme esse a ide skvele aj K54

  14. Ato teraz mame prijimače dvbt 2 vyhodiť do kojtarneru za drahe peniaze ahorsa ideme do toverkomu pre 60 eurovy ,z obchodu su nedobre neda sa požiť na kodovane .Ibatie na ktorych oni rozhodnu .Dochodcovia nemaju nemecke ale slovenske dochodky. A neokrradaju pre zisky.

  15. To je ako u debilov. Tá stránka plustelka je stále nefunkčná a o dva dni idú tv spúšťať. A keď niekto chce pozerať tv od prvého dňa, tak si nemôže objednať službu a kúpiť modul. Nejaké celé amatérske!

  16. ČT 1,ČT 2, LUX by malo byť voľné ako Markíza a nie kupovať dáke hlúposti,len aby dakto sa zas priživil.

Komentáre už nie sú povolené.