Reklama

Nová platforma Plustelka už od 1. mája 2013, programová ponuka zatiaľ stále nie je známa

Presne 1. mája 2013 má byť spustená na Slovensku nová digitálna platforma Plustelka, ktorá ponúkne hneď niekoľko televíznych programov prostredníctvom digitálneho terestriálneho vysielania (DVB-T) a rozšíri tak ponuku doterajších programov (STV1, STV2, STV1 HD, Markíza, Doma, TV JOJ, Plus a po novom už aj WAU). Na svoje si podľa oficiálnej webovej stránky platformy plustelka.sk prídu ako fanúšikovia športu, dokumentov a filmov, ako aj tí najmenší. Aké presne programy sa objavia v Plustelke zatiaľ stále nie je známe, dozvedieť by sme sa to mali už v najbližších dňoch. Podobne ako aj ďalšie podrobnosti a hlavne ceny predplatného.
Pokračovanie nižšie:

Záujemcovia o novú službu sa môžu už nezáväzne zaregistrovať vopred a získať tak 3 sady VIP vstupeniek pre dvoch na prestížne motoristické podujatie WTCC Race of Slovakia, ktoré sa uskutoční na Slovakia ringu 28. apríla 2013. Cenu do súťaže venoval športový kanál Eurosport, ktorý by teoreticky mohol byť v ponuke novej platformy.

Pripomeňme, že aktuálne sa vo štvrtom celoplošnom multiplexe (MUX 4), ktorý prevádzkuje spoločnosť Towercom testuje už reálna programová ponuka novej platformy Plustelka. K dispozícii je jedenásť televíznych programov v norme MPEG-4 (H.264) a kódovaných systémom IRDETO (CAID: 069A a 0668). Dátový tok jedného kanálu dosahuje približne 2 Mbps. Ak by sme porovnali maďarskú platformu MinDig TV Extra, ktorá ponúka obdobnú službu, dosahuje dátový tok SD kanálov približne rovnakú hodnotu.

Zaujímavosťou je aj to, že u šiestich z jedenástich kanálov je k dispozícii okrem slovenskej či českej aj maďarská audio stopa.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dnes tam boli nabehnuté programy:
    Eurosport
    Eurosport 2
    Viasat Explorer
    Viasat History
    Viasat Nature
    CS Film

  2. Ked tam budú z detských Minimax,Megamax tak to beriem 🙂

  3. hm teda programy zatial velmi nic moc uvidime ake zaradia dalsie

  4. to akoze normalne isli tie eurosporty viasaty a cs film ci ako to myslis?

  5. Dnes pred obedom tam vážne išli všetky menované programy.

  6. Celý okr.Prievidza je bez signálov mux1+mux4.Takže WAU ani Plustelku si diváci využívajúci individuálny príjem cez DVB-T,nemôžu naladiť.

  7. Podla mojho nazoru nova platforma Plustelka zaznamena fiasko.

  8. Audio stopy TEST1 až TEST11 v MUX-e 4…i.imgur.com/jVnOd2s.png

  9. U mňa vo 4.MUX-e od 1-11 testu všetko scrambled…:) Levice…:)

  10. to budu vsetky nove programy v DHV vysielane lebo všetci nemame nato televizny prijimač?

Komentáre už nie sú povolené.