Reklama

Euronews čoskoro aj v maďarskom jazyku, aktuálne už prebiehajú testy (13°E)

Spravodajský kanál Euronews spustil testy maďarskej jazykovej mutácie na satelitnej pozícii EUTELSAT HOT BIRD (13°E). K programu Euronews, ktorý vysiela na frekvencii 12 596 MHz bola včera pridaná maďarská audio stopa, ktorá je v poradí už štrnástou na tomto kanáli. Informácie o to, že sa vysielanie kanálu Euronews rozšíri aj o maďarskú jazykovú mutáciu boli zverejnené ešte minulý rok v októbri.
Pokračovanie nižšie:

Pripomeňme, že Euronews vysiela aktuálne svoj program v dvanástich jazykoch sveta: arabčine, angličtine, francúzčine, nemčine, taliančine, perštine, portugalčine, ruštine, španielčine, turečtine, gréčtine a ukrajinčine. Vysielanie je dostupné nekódovane zo satelitných pozícii ASTRA (19,2°E), EUTELSAT HOT BIRD (13°E) a ASTRA 1G (31,5°E).

Okrem satelitného vysielania je Euronews k dispozícii maďarským divákom nekódovane aj v rámci digitálneho terestriálneho vysielania (DVB-T) v MinDig TV. Diváci tu majú zatiaľ prístup k trom jazykovým mutáciám (anglickej, francúzskej a nemeckej). Po úspešnom spustení maďarskej vezie sa samozrejme počíta s pridaním aj tejto audio stopy.

K oficiálnemu spusteniu maďarskej audio stopy na kanále Euronews by malo dôjsť už v najbližších dňoch, poprípade v máji tohto roku.

Mohlo by vás ešte zaujímať