Reklama

Platformy Skylink a CS Link odpoja kódovací systém Cryptoworks aj u HD programoch z balíka DIGITAL

Prevádzkovateľ satelitných platforiem Skylink a CS Link, spoločnosť M7 Group odpojí 1. apríla 2013 kódovací systém Cryptoworks aj u zostávajúcich HD programov. Týka sa to štyroch televíznych programov z balíčka Digital – ČT 1 HD, ČT sport HD, Prima Family HD a Nova HD. Tieto programy tak budú dostupné už iba zákazníkom Skylinku a CS Linku na kartách Irdeto/ICE.
Pokračovanie nižšie:

Odpojenie HD programov je ďalším dlhodobo plánovaným krokom v procese útlmu systému podmieneného prístupu CryptoWorks. Technická podpora CryptoWorks bola rozhodnutím jeho dodávateľa – spoločnosti Irdeto – na konci roku 2012 ukončená,“ uviedla spoločnosť M7 Group v dnešnej tlačovej správe.

Pre ďalšie sledovanie programov ČT 1 HD, ČT sport HD, Prima Family HD a Nova HD tak bude nutné vlastniť už novú IRDETO/ICE kartu, ktorú si môžu zákazníci zakúpiť napr. aj v predajniach satelitnej techniky či priamo v zákazníckej zóne.

Typ dekódovacej karty je možné rozpoznať podľa jej sériového čísla. Karty CryptoWorks majú sériové číslo štrnásťmiestne, zatiaľ čo karty Irdeto / ICE majú sériové číslo jedenásťmiestne. Sériové číslo je umiestnené na dekódovacej karte pod čiarovým kódom.

Mohlo by vás ešte zaujímať