Reklama

Hlavnou témou prvého tohtoročného AB Workshopu 2013 boli nové prijímače VU+

Veľkoobchod so satelitnou technikou, ako aj výhradný distribútor linuxových satelitných prijímačov VU+ vo východnej Európe, spoločnosť AB-COM s.r.o. z Topoľčian, usporiadala v utorok 26.2.2013 svoj prvý tohtoročný AB Workshop 2013 pre svojich predajcov a partnerov, ktorého hlavnou témou boli nové satelitné prijímače značky VU+. Okrem toho boli predstavené nové rady satelitných prijímačov AB Cryptobox 5XX či LinkBox Irdetino, ako aj novinky z portfólia spoločnosti, konkrétne kamerové systémy a LED svietidlá. Návštevníci mohli vidieť aj prvú prezentačnú vzorku satelitného prijímača VU+ DUO 2, ktorý by sa mohol objaviť na našom trhu koncom marca poprípade začiatkom apríla.

Ako prvý prezentoval servisný technik Daniel Herda nové prijímače AB Cryptobox rady 5XX. Predajcom predstavil nový softvér aj s aktualizáciou pomocou FTP servera ako aj všetky základné a rozšírené funkcie týchto prijímačov. Po približne hodine vystriedal Daniela Herdu kolega Martin Ďurinský, ktorý predstavil v krátkosti kompletnú radu satelitných prijímačov od kórejského výrobcu Marusys. Neskôr odprezentoval aj prvotnú inštaláciu ako aj zálohovanie celého satelitného prijímača VU+ Solo2 na USB disk. Vďaka zálohe je možné jednoducho nahrať už zálohovaný softvér so všetkými nastaveniami a settingom priamo do nového prijímača, čo u VU+ Solo2 trvá približne jednu minútu. Odpadá tak zdĺhavá prvotná inštalácia a kompletné nastavovanie prijímača.

Po krátkej prestávke a občerstvení pokračovala opäť prezentácia Martina Ďurinského ohľadom prijímačov VU+. Tentokrát už však predstavil aj rozšírené funkcie ako aj niektoré pluginy. Do prezentácie o linuxových prijímačov VU+ sa zapojil aj generálny riaditeľ spoločnosti AB-COM s.r.o. Juraj Masaryk, vďaka ktorému sa mohli predajcovia zoznámiť a vyskúšať si napr. reálne skúsenosti s pluginom AirPlay.

Po približne dvojhodinovej prednáške a obede odprezentoval Juraj Bobula, z obchodného oddelenia, nový satelitný prijímač LinkBox Irdetino, ktorý má zabudovanú jednu licencovanú čítačku kariet IRDETO a získal aj certifikát Skylink Ready. Po prezentácii najnovšieho LinkBoxu predstavil obchodný manažér Daniel Lukačovič nové rady plochých satelitných parabol Selfsat so zabudovaným konvertorom s označením H30, ktoré nahradili doterajšiu radu H10. Nové modely majú kvalitnejší konvertor, ako aj kvalitnejšie plastové prevedenie. Ploché satelitné paraboly sú vhodné najmä na miesta kde nie je možné použiť štandardné offset satelitné paraboly ako sú napr. historické časti miest. Na samotnú parabolu je možné nalepiť aj rôzne motívy, či dokonca dať si vyrobiť nálepku aj vo farbe fasády, vďaka čomu bude parabola ešte nenápadnejšia a splynie s okolím. Skúsenosti s novými plochými parabolami Selfsat si budete môcť prečítať onedlho aj na našom portáli SatelitnáTV.sk.

Po prezentáciách z oblasti satelitnej techniky nasledovali krátke prednášky o svietidlách značky AB LED ako aj horúcej novinke v portóliu spoločnosti AB-COM s.r.o., kamerových systémoch.

Počas celého stretnutia a školenia prebiehali súťaže vďaka čomu mohli vyhrať návštevníci AB Workshopu zaujímavé ceny, medzi ktorými bol napr. aj satelitný prijímač AB Cryptobox 500 mini.

abw_1abw_2abw_3abw_4abw_5abw_6abw_7abw_8abw_9abw_10abw_11abw_12

Mohlo by vás ešte zaujímať