Reklama

Digitálne vysielanie DVB-T2 bude dostupné v Rakúsku od 15. apríla 2013

Digitálne terestriálne vysielanie druhej generácie DVB-T2 bude dostupné v Rakúsku od 15. apríla 2013. Divákom má ponúknuť ako neplatené, tak aj platené televízne programy. Medzi neplatenými budú HD verzie kanálov televízie ORF (ORF Eins, ORF 2) a ServusTV. Programy síce budú dostupné zadarmo, ale pre ich príjem bude však nutná registrácia.
Pokračovanie nižšie:

Okrem vyššie uvedených kanálov budú pod značkou Simpli TV šírené aj ďalšie HD a SD kanály ako DasErste HD, ZDF HD, Sat1 HD, ProSieben HD, RTL HD, Vox HD, Bayerisches Fernsehen, BRalpha, Arte, ZDF Neo, KiKa, Phoenix, kabel eins, Sixx, RTL2, SuperRTL, RTL Nitro, N-TV, Eurosport, Sport1, DMax, Nickelodeon, Comedy Central, Das Vierte, CNN, Deluxe Music a PlayboyTV. Tieto všetky programy budú však už zaradené do plateného balíka a pre ich príjem sa bude vyžadovať preto predplatné.

Od spustenia vysielania v štandarde DVB-T2 má byť pokrytých 89% obyvateľstva z 26 vysielačov po celom Rakúsku. Pre príjem bude samozrejme potrebný set-top-box či televízor so zabudovaným DVB-T2 tunerom ako aj CI+ modul spolu s dekódovacou kartou.

(satnews.de)

Mohlo by vás ešte zaujímať