Reklama

Verejnoprávna televízia má na svojom konte ďalšie prvenstvo v HD

RTVS vysielala vo štvrtok večer na Dvojke naživo vo vysokom rozlíšení zo svojho štúdia reláciu Večer pod lampou. Stala sa tak prvým slovenským vysielateľom, ktorý priniesol televíznym divákom živé vysielanie zo štúdia v HD.

Ďalšie relácie, ktoré bude RTVS rovnako vyrábať v štúdiu vo vysokom rozlíšení, sú diskusný ring 5 minút po dvanástej v sobotu na Dvojke a nedeľná diskusná relácia O 5 minút 12 na Jednotke.

Verejnoprávna televízia si tak na svoje konto pripíše ďalšie prvenstvo v HD. Najprv to boli Olympijské hry v Pekingu v roku 2008, potom priamy prenos vo vysokom rozlíšení z vyhlasovania výsledkov ankety Osobnosť televíznej obrazovky v marci 2010 na vtedajšej Trojke. STV mala ako prvá HD kanál dočasne na satelite počas MS v hokeji 2011 a Jednotka HD vysiela ako prvá v digitálnom terestriálnom multiplexe DVB-T.
Pokračovanie nižšie:

RTVS v stredu informovala o spustení natívneho vysielania v HD na Dvojke, ktoré je zatiaľ dostupné u vybraných káblových a IPTV operátorov. Natívne vysielanie vo vysokom rozlíšení umožnilo prekonfigurovanie vysielacieho pracoviska programovej služby Dvojka. Diváci si tak odteraz ešte viac programov môžu vychutnať vo vysokom rozlíšení.

V HD vysiela Dvojka programy ako napríklad Anjeli strážni, Família, A3UM, Slovenské kino, Umenie 2012, Ovce.sk, dokumenty z tvorby nezávislých producentov, kvalitné zahraničné dokumenty, ale aj Rómsky magazín. Na Jednotke vysielame vo vysokom rozlíšení napríklad nový sitcom Hlavne, že sa máme radi, kulinársky program Nebíčko v papuľke a tiež športové podujatia ako Liga majstrov alebo v minulosti MS v hokeji, OH a pod.

RTVS v roku 2013 počíta aj s výrobou ďalších pôvodných programov v HD. Prechod vysielania na HD a zvyšovanie objemu vlastnej tvorby vo vysokom rozlíšení je jednou z hlavných priorít manažmentu RTVS. Pripravujeme jednotné riešenie ponuky streamov pre všetkých káblových operátorov, aby sa programy RTVS v HD kvalite dostali k čo najväčšiemu počtu divákov.

(TS RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vysielanie v HD je jedna vec, druhá je dostupnosť programu. Na toto sa asi zabúda.

  2. RTVS vysielala vo štvrtok večer „pre zamestnancov RTVS“ na Dvojke naživo vo vysokom rozlíšení zo svojho štúdia reláciu Večer pod lampou.

Komentáre už nie sú povolené.