Reklama

Nová verzia softvéru pre príjímač HUMAX IRHD 5100S rieši problémy predchádzajúcej verzie

Majitelia satelitného prijímača HUMAX IRHD 5100S majú po približne troch mesiacoch k dispozícii opäť novú verziu softvéru, ktorá rieši niektoré problémy tej predchádzajúcej. Nová verzia má označenie 1.01.27 a bola už certifikovaná podľa špecifikácie 1.1 aj satelitnou platformou Skylink. O predchádzajúcej verzii softvéru si môžete prečítať tu: Vyskúšali sme nový software pre Humax IRHD 5100S s podporou HbbTV.
Pokračovanie nižšie:


V novej verzii 1.01.27 je oproti predchádzajúcej verzii 1.01.26 už upravená správa programových predvolieb v obľúbených zoznamoch tak, že sú programy zoraďované podľa ich pridania do zoznamu obľúbených kanálov a to vždy od jednotky (1,2,3…). Umožnený je samozrejme aj ich presun a samotné číslovanie nie je závislé už od hlavného zoznamu kanálov tak ako to bolo v starej verzii. Hlavný zoznam kanálov od čísla 1-4000 je rezervovaný pre Fastscan/Skylink. V prípade manuálneho vyhľadávania či automatického vyhľadávania podľa užívateľa sa zoraďujú programy v hlavnom zozname od čísla 4001.

Ako aktualizovať
Aj napriek tomu, že je možné aktualizovať prijímač prostredníctvom funkcie OTA cez družicu, je nutné aby majiteľ satelitného prijímača túto novú verziu inštaloval prostredníctvom USB kľúča, keďže nová verzia nie je cez OTA dostupná. Stiahnuť si ju môžete tu. Ako teda postupovať pri aktualizácii softvéru? Na USB kľúč je potrebné nakopírovať už rozbalený software a zasunúť USB kľúč do USB portu (prijímač musí byť zapnutý). Po načítaní kľúča stlačíme tlačidlo reset (nachádza sa nad USB portom) a ihneď na to stlačíme a pridržíme šípku dole na prednom paneli až pokiaľ nenabehne loader (viď. obrázok – Začiatok aktualizácie). Po nabehnutí loaderu môžeme tlačidlo (šípku dole) pustiť a čakať až pokiaľ sa nainštaluje do prijímača nový softvér. Po cca 5 minútach vypíše prijímač na obrazovke nápis “Download Completed successfully”, čo znamená, že aktuálizácia prebehla kompletne v poriadku a môžeme už stlačiť tlačidlo Power na predom paneli, kedy sa prijímač reštartuje a nanovo nabehne.

Humax_1.27

V prípade ak bola v prijímači staršia verzia softvéru 1.00.02 ; 1.00.06, 1.01.06, 1.01.09, 1.01.10 je nutné po aktualizácii urobiť výrobné nastavenia.

Mohlo by vás ešte zaujímať