Reklama

Príjem Disney Channel a Cartoon Network úplne zadarmo z družice Türksat 2A (42.0°E)

Na satelitnom orbite nie je žiadnou novinkou, že je možné sledovať nekódovane (FTA) aj niektoré veľmi zaujímavé programy, ktoré zaraďujú naši kábloví či satelitní operátori medzi platené kanály. Aj z tohto dôvodu je dobré napr. natáčacie zariadenie – motor.

Dnes by som vám chcel dať do pozornosti dva detské kanály v tureckom jazyku a to konkrétne Disney Channel a Cartoon Network, ktoré je možné prijímať nekódovane prostredníctvom družice Türksat 2A (42.0°E).
Pokračovanie nižšie:


Oba kanály vysielajú z transpondérov (11 862 MHz a 12 015 MHz) družice Türksat 2A (42.0°E), ktoré využívajú východný vyžarovací zväzok a preto pre príjem v rámci Slovenska je potrebná aspoň satelitná parabola 100-110 cm. V Českej republike a smerom na západ signál slabne. Pre príjem daných kanálov napr. v ČR je už potrebná satelitná parabola väčších rozmerov (120 cm a viac).

Detské kanály Disney Channel a Cartoon Network netreba zvlášť predstavovať. Disney Channel prináša známe rozprávky či seriály ako Mickeyho klubík, Kúzelníci z Waverly, Veľa šťastia, Charlie a iné. Turecká verzia Cartoon Network prináša známe rozprávky ako napr. Jonny Bravo, Tom a Jerry či Johnny Test.

Na kanále Cartoon Network je aktivovaný aj elektronický programový sprievodca (EPG).

Technické parametre pre príjem Disney Channel:
Družica: Türksat 2A (42°E)
Frekvencia: 12 015 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: nie
Názov: DISNEY CHANNEL
Provider: TURKSAT
Rozlíšenie: 480×576

Technické parametre pre príjem Cartoon Network:
Družica: Türksat 2A (42°E)
Frekvencia: 11 862 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: nie
Názov: CARTOON NETWORK
Provider: DOGAN TV
Rozlíšenie: 720×576

Mohlo by vás ešte zaujímať