Reklama

Súťaž ASTRA Talent je tu opäť, pričom podporí aj charitatívny projekt

September sa opäť nesie v znamení ďalšieho ročníka súťaže ASTRA Talent, ktorú organizuje spoločnosť SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) na Slovensku, v Bulharsku, Chorvátsku, Českej republike, Poľsku a Rumunsku. Detskí umelci súťažia v zobrazení ich vlastnej predstavy satelitného televízneho vysielania v HD (vysokom rozlíšení) na papieri. Súťažné diela bude posudzovať odborná porota a napokon sa vydražia vo veľkom finále, pričom zisk z aukcie bude použitý na podporu Európskych hier handicapovanej mládeže organizovaných v spolupráci s Európskym paraolympijským výborom.
Pokračovanie nižšie:


Ústredným komunikačným portálom súťaže je stránka www.astratalent.eu, ktorá zároveň slúži aj ako zberný bod, kde účastníci nahrávajú jednotlivé diela. Talentová súťaž potrvá od 1. septembra do 21. októbra 2012.

Na záver súťaže bude porota odborníkov, zložená zo zástupcov Slovenskej národnej galérie ako aj umeleckej obce, vyberať dvanásť výtvarných diel, ktoré ozdobia kalendár spoločnosti SES na rok 2013. Verejnosť bude môcť zároveň vybrať ďalších šiestich víťazov prostredníctvom hlasovania za jednotlivé kresby na stránke www.astratalent.eu.

Deti sú tým najväčším bohatstvom našej planéty. Podpora ich kreativity znamená lepšiu budúcnosť pre nás všetkých. Výsledky minulého ročníka súťaže predčili všetky naše očakávania a tak budeme držať palce aj tohtoročným účastníkom. Navyše sme sa tento rok rozhodli podporiť aj handicapované deti,“ hovorí Barbara Uzunowa-Drymer, marketingová riaditeľka pre región strednej a východnej Európy spoločnosti SES.

Verejná aukcia sa uskutoční prostredníctvom internetového aukčného portálu v novembri tohto roka. Výťažok z aukcie poputuje na podporu Európskych hier handicapovanej mládeže 2013.

Hry mládeže EPV 2013 sú medzinárodným stretnutím mladých športovcov s fyzickým handicapom. Sme nesmierne vďační za podporu spoločnosti SES a za práce týchto detských umelcov, vďaka čomu bude umožnené aj ďalším deťom zažiť vzrušenie z účasti na týchto hrách,“ povedal Vítězslav Dohnal, riaditeľ Nadačného fondu Emil, ktorý spolupracuje na organizácii hier.

Viac informácií o súťaži ako aj o jej pravidlách nájdete na stránke www.astratalent.eu.

(Grayling Slovakia)

Mohlo by vás ešte zaujímať