Reklama

Štartuje prvá bezplatná IPTV cez WiFi

Po polročnej príprave zahajuje od budúceho týždňa operátor ANTIK predaj SmartTVboxov potrebných k sledovaniu bezplatnej digitálnej televízie Tango TV. Projekt prekonáva regionálne rozdiely v digitalizácii, IPTV už môžu využívať aj Slováci žijúci mimo hlavných aglomerácií, kde sa doteraz kvôli neexistencii optiky triple play služby nedali využívať. Ako prví sa môžu pripojiť súčasní zákazníci operátora využívajúci bezdrôtový internet. V priebehu niekoľkých týždňov uvoľní ANTIK predaj ďalších SmartTVboxov, ktoré budú rovnaké ako používané v komerčnom pilote a bezplatnú káblovku budu môcť využívať všade na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:


Predtým, ako sme ohlásili SmartTVbox sme robili rozsiahle testovania na rôznych druhoch internetového pripojenia od všetkých relevantných poskytovateľov internetu na Slovensku. WiFi bolo doteraz z hľadiska distribúcie najtvrdší oriešok, no my sme boli pri testovaní úspešní. Podmienkou sledovania bezplatnej káblovky je iba priemerná rýchlosť 2 Mbit/s,“ vysvetľuje Vlastimil Lakatoš, manažér IPTV spoločnosti ANTIK Telecom. „Ako prvých sme sa rozhodli odmeniť verných zákazníkov ANTIKu, ktorí využívajú WiFi a IPTV doteraz nemohli sledovať. Títo klienti sa môžu od pondelka zaregistrovať cez web prostredníctvom objednávky Tango Digitálnej Televízie,“ dodáva Lakatoš.

Bezplatnú káblovku prináša operátor ako reakciu na spoplatenie doteraz bezplatných služieb spoločností Skylink a CSlink. Garantovaný bezplatný „Vstupný balík“ bude bez mesačných poplatkov, prinesie viac ako 20 obľúbených staníc, medzi inými aj STV1, STV2, Markíza, Doma Joj, Joj Plus, TA3, ČT1, ČT2, ČT24 a iné. Pre sledovanie TV pritom nie je potrebný počítač ani televízna alebo satelitná anténa. Súčasní klienti ANTIKu majú navyše v rámci základného balíka Tango Digitálnej Televízie bezplatne viac ako 90 kanálov.

(Antik, foto: SatelitnáTV.sk)

Mohlo by vás ešte zaujímať