Reklama

RTVS: Leto s Jednotkou a Dvojkou

Leto s televíznymi programovými službami Rozhlasu a televízie Slovenska bude nielen v znamení olympiády, ale vo vysielacej štruktúre Jednotky a Dvojky nebudú chýbať ani pravidelné relácie ako Pošta pre teba – návraty, Nebíčko v papuľke a Hurá do záhrady.

Diváci sa môžu tešiť aj na televíznu premiéru koprodukčného filmu RTVS Marhuľový ostrov. Jednotka každý deň ráno ponúkne pravidelné vysielanie pre deti. Na Dvojke budú okrem letnej olympiády aj pravidelné programové bloky – ráno Leto s telkou pre deti, popoludní Siesta pre seniorov a večer Letné kino.
Pokračovanie nižšie:


JEDNOTKA
V letnej štruktúre Jednotky zostávajú niektoré pravidelné premiérové relácie ako On Air (sobota 14.00), Slovensko v obrazoch (nedeľa 11.00), Svet v obrazoch (nedeľa 11.25), Hurá do záhrady (nedeľa 17.50), Nebíčko v papuľke (sobota 18.20), Pošta pre teba – návraty ( sobota 20.10), akvizičné seriály: Zákon a poriadok – utorok 21.50, Dr. House – štvrtok 21.10 a Sila lásky – pondelok až piatok popoludní. V podvečernom vysielacom čase budú mať pravidelné miesto premiérové časti kulinárskeho programu S Talianom v kuchyni. V sobotu 7. júla o 21.15 uvedieme aj televíznu premiéru koprodukčného filmu RTVS Marhuľový ostrov.

Pondelky budú o 20.10 patriť tradične romantickým filmom a o 22.30 budeme vysielať britský kriminálny seriál Hlavný podozrivý. Jeden z najsledovanejších československých seriálov Cirkus Humberto (remastrovaná verzia v HD) bude dominantou vo večernej programovej štruktúre v utorok a vo štvrtok. V stredu večer odvysielame v júli taliansku mini sériu Musíš mi veriť (1-4) a reprízy série televíznych adaptácií príbehov na motívy svetovej a slovenskej literatúry Nesmrteľní (21.40). Piatkový večerný program je postavený na zábavnom programe (júl – reprízy Legiend popu) a na slote večerných filmov krimi resp. thriller resp. 27.7. to bude otvárací ceremoniál LOH v Londýne. Sobota večer bude venovaná premiérovým častiam osvedčeného letného programu Pošta pre teba – návraty, samozrejme v premiére a nasledovať budú filmy – skutočné príbehy o 21.15 (7.7. Marhuľový ostrov v premiére). V nedeľu večer odvysielame filmové dvojdielne mini série: Vedľajšie účinky, Vražedné vlny, Marco Polo a Jana z Arku.

Zo športových eventov uvidia diváci Jednotky Otvárací ceremoniál z LOH v Londýne a denne dva vysielacie bloky z programu olympiády (približne v čase medzi 14:30 – 16:30 1. blok a od 3. augusta atletiku predbežne od 21:00 hod.). Každý deň počas olympiády bude po 23:00 odvysielaný na Jednotke v premiére aj špeciál – súhrn dňa. GP Formula 1 na Jednotke vždy o 14:00 v nedeľu popoludní (V. Británia, Nemecko, Maďarsko, Belgicko).

Každý deň ráno prinášame v lete na Jednotke pravidelné vysielanie pre deti, počas víkendu odvysielame pásmo detských programov s titulmi ako Pásli ovce valasi, Jurošík, Včielka Maja, Pinocchio, Stratená melódia a Leto s Katkou. Počas letnej štruktúry odvysiela Jednotka aj viacero obľúbených starších pôvodných mini sérií: Alžbetin Dvor, Štúrovci, Život bez konca a iné.

DVOJKA
Osobitnú pozornosť venujeme najmä počas pracovného týždňa prázdninujúcim deťom, a to predovšetkým v rannom čase – Leto s telkou. Starším deťom a mládeži sú určené predpoludnia na Dvojke s hrami pre mládež, súťažou Fenomén junior a poznávacími dokumentmi.

Poludnie bude počas týždňa zamerané na folklór a tradície, popoludňajšia Siesta pre seniorov prinesie mikro komédie, cestopisy a návštevy zaujímavých osobností so Senior klubom. Súčasťou letného televízneho relaxu sú tradične aj hudobné programy.

Koncipovaný výber kvalitných archívnych programov vychádza z poznania našich diváckych skupín a obľúbenosti konkrétnych programových typov.

V premiére odvysielame publicistické relácie, ktoré majú typicky letný obsah – či už oddychového alebo pracovného charakteru – napr. Televíkend alebo Farmárska revue.

Každý večer si divák Dvojky v hlavnom vysielacom čase bude môcť pozrieť kvalitný dokument a neskorší večer na Dvojke bude patriť Letnému kinu s výberom filmov rôzneho zamerania – či už ide o európske filmy, vrátane českých a slovenských, alebo o produkciu svetovej kinematografie. Divákov pozveme aj do divadla a popri činohre ponúkneme aj hudobné divadlo. Aj v lete si diváci budú môcť pozrieť relácie Família a Anjeli strážni – vo výbere repríz úspešných vydaní týchto obľúbených relácií Dvojky.

Špecifikom tohtoročného letného vysielania na Dvojke je, že značný priestor bude venovaný športovým prenosom – v júli predovšetkým cyklistike –z Tour de France a na prelome júla a augusta bude takmer celá vysielacia plocha Dvojky venovaná priamym prenosom z Letných olympijských hier v Londýne.

LOH Londýn 2012 (27. júl – 12. august)
Olympijským hrám v Londýne sa budú venovať oba programy – Jednotka aj Dvojka. Na Dvojke budeme vysielať celodenný výber zo športových zápolení (cca od 10.00 do 01.00 v priamom prenose) a po skončení súťaží budeme vysielať komentované záznamy zo športov, ktoré sa neodvysielali v priamom prenose v daný deň.

Na Jednotke sa olympijským hrám venuje niekoľko vysielacích blokov:
1. Priame prenosy z LOH v čase 14:30 – 16.30 (najzaujímavejšie súťaže v danom dni pre slovenského diváka v priamom prenose)
2. Volá Londýn, 5 Olympijských kruhov, Olympijské štúdio v čase 18.00 – 19.00
3. Priame prenosy z LOH – Atletika vo večernom slote
4. Sumár LOH Londýn v čase od 23.00 (polhodinový sumár dňa z LOH v Londýne v premiére)

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať