Reklama

Platforme Focus Sat sa znížil príjem o 24 percent

Rumunský satelitný operátor platformy Focus Sat, ktorý patrí k UPC (Liberty) a vysiela z pozície 0,8 stupňov západne, utrpel vážne zníženie svojich príjmov v uplynulom roku asi o 24 percent. Správa, ktorú pripravili miestne rumunské podnikateľské noviny Ziarul Financiar, ukázala, že veľká strata bola priznaná v účtovnej závierke pre Focus Sat na rumunskom ministerstve financií. Prevádzkovateľ platformy Focus Sat má v Rumunsku 282 800 predplatiteľov, ale v prvom štvrťroku 2012 pribudlo sotva 1000 predplatiteľov.
Pokračovanie nižšie:


Platforma Focus Sat preukázala, že jej príjmy klesli v uplynulom roku na 11,5 milióna eur. Navyše, účtovná závierka vykazuje stratu vo výške 5,4 mil. eur za rok. UPC Rumunsko preukázalo príjmy vo výške 103,4 milióna eur v roku 2011.

Pripomeňme, že na rumunskom trhu pôsobia silné platformy Digi TV a Dolce, ktoré nepotrebujú pomoc pri získavaní nových predplatiteľov. Finančné problémy platformy Focus Sat sú preto zrejmé a to aj napriek podpore od sesterských platforiem UPC z Maďarska, Českej republiky a Slovenska (spoločné transpondéry a kanály).

Pripomeňme, že UPC DTH mala na štyroch trhoch celkom 645 tisíc predplatiteľov a svoje služby ponúka na satelitoch Thor 5 a 6, ktoré sú umiestnené na pozícii 0,8°W.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Hmm, to je zaujímavá správa… A pri tom má Focus Sat zaujímavú ponuku. Hlavne, keď berieme na zreteľ, že sa jedná o rumunský DTH trh (rumunské HD kanály ešte nikde na obzore, 16:9 ešte normou nie je, technicky sú služby zaostalé, diváci sú menej nároční). DIGI TV je v porovnaní s Focus Sat-om 100 rokov za opicami, no v Rumunsku asi mnohým stačí DIGI TV a je tam aj Dolce (v súvislosti s jej kvalitami skúsenosti nemám).

    http://bit.ly/LKMjzW

Komentáre už nie sú povolené.