Reklama

Nechcete platiť servisný poplatok za Skylink či CS Link? Aké sú ďalšie možnosti TV príjmu?

Pokiaľ patríte medzi zákazníkov satelitných platforiem Skylink či CS Link a nechcete platiť servisný poplatok, ktorý zavádza spoločnosť M77 Group od septembra 2012, existuje niekoľko možností ako ďalej prijímať slovenské programy bez poplatkov.

Jednou z takých možností je prejsť na digitálny príjem prostredníctvom DVB-T. Tu však oproti satelitného príjmu už záleží aj od pokrytia práve vášho miesta bydliska. Aktuálne pokrytie je možné nájsť na stránkach spoločnosti Towercom. Pre príjem je potrebná správne nasmerovaná anténa na vysielač ako aj digitálny set-top-box či televízor so zabudovaným tunerom DVB-T.
Pokračovanie nižšie:


Druhou z možností by mohol byť aj Smart TV Box, ktorý začne predávať košická spoločnosť Antik Telecom už v najbližších týždňoch. V tomto prípade je už však potrebné mať internetové pripojenie a zakúpiť nové zariadenie v hodnote 99 eur.

Prečítajte si tiež: Testovali sme Smart TV Box, ktorý umožňuje sledovať televíziu cez internet.

Najideálnejšou kombináciou bude však asi kombinácia satelitného príjmu nekódovaných kanálov (bez potreby akejkoľvek dekódovacej karty) ako aj základných slovenských programov prostredníctvom DVB-T.

Ak sa v súčastnosti rozhodnete pre digitálny terestriálny príjem DVB-T a nekódovaných programov prostredníctvom satelitu ASTRA 3B (23,5°E), bude vaša programová ponuka obsahovať až 18 televíznych kanálov v slovenskom či českom jazyku. Samozrejme to všetko bez ďalších poplatkov. Ponuka programov sa môže ešte líšiť od miesta bydliska, keďže aktuálne je už v rámci celého Slovenska spustených aj niekoľko regionálnych multiplexov, poprípade môže byť aj presah signálu zo susedných krajín.

Aktuálna ponuka kanálov celoplošného vysielania DVB-T:
STV1, STV1 HD, STV2, TV Markíza, TV JOJ, Doma, Plus

Aktuálna ponuka nekódovaných kanálov (bez potreby dekódovacej karty) prostredníctvom satelitu ASTRA 3B (23,5°E):
TA3, ČT 24, TV Patriot, CETV, TV8, Fashion TV, Óčko TV, regionalnítelevize.cz, Stil TV (Šlagr TV), TV Noe a TV LUX.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ponuka ČS nekódovaných kanálov na satelitoch je absolútne nevyhovujúca. Ponuka DVB-T je zatiaľ nedostatočná. A až sa to zmení, bude určite spoplatnená tiež.
    Nemám radosť z nového poplatku, ale je aj tak zatiaľ najvýhodnejší.

    Čo sa Antik TV týka, som z Košíc a túto spoločnosť uznávam ako v Košiciach dlhodobo absolútne najlepšieho internetového poskytovateľa. Ale neverím, že v inej ako ich sieti pôjdu HD kanály sústavne plynule. A o dátovom toku HD kanálov na Internete a na Skylinku nehovoriac.

  2. Povedzme si pravdu, ake programy kto sleduje? Osobne sledujem 90% len SK programy ktore su v DVB-T a tie budu zadarmo aj nadalej. Preto SERPO nezaplatim.

  3. Zabúdaťe všetci na UPC kde stojí karta 20e + 20e ročný poplatok. Navyše na juhu je určite zaujímavé hlavne kôli maďarským programom.

  4. Presne tak to len na parabole.cz budu taký akoJupi či joscer-olizovači skylinku, hovoriť niečo iné.

Komentáre už nie sú povolené.