Reklama

Zhoršený príjem analógového signálu MMDS zo Zobora kvôli technickým problémom

Všetci majitelia MMDS antén, ktorí prijímajú ešte analógový signál z vysielača Zobor – Nitra, zaznamenali v posledných dňoch vo vzdialenejších miestach pokles signálu a teda aj zhoršenie prijímu. Podľa vyjadrení spoločnosti Satro sa jedná o technickú poruchu, na ktorej odstránení už v tejto chvíli intenzívne pracujú.
Pokračovanie nižšie:


„Dovoľujeme si vás informovať, že vysielač Zobor funguje v súčasnosti so zníženým výkonom. Uvedené má za následok výpadok služby SATROanalog MMDS prijímanej vo väčšej vzdialenosti od vysielača. Na odstránení poruchy intenzívne pracujeme“, uvádza spoločnosť Satro na svojich oficiálnych webových stránkach.

Pripomeňme, že aktuálne je ešte v analógovom vysielaní dostupných z vysielača Zobor – Nitra desať televíznych programov a to Jednotka, Dvojka, Markíza, JOJ, TA3, ORF1, ČT1, ČT2, RTL klub a Promo kanál.

Okrem analógového vysielania je dostupné z daného vysielača aj digitálne vysielanie, pre ktoré je potrebný digitálny set top box a dekódovacia karta. Obe zariadenia je možné získať u spoločnosti Satro.

Mohlo by vás ešte zaujímať