Reklama

Stanovisko RTVS k servisnému poplatku Skylink a CS Link

Po dvoch dňoch od zverejnenia správy ohľadom zavedenia servisného poplatku, ktorý závadza spoločnosť M77 Group od 1. septembra 2012 pre zákazníkov satelitných platforiem Skylink a CS Link sa portálu SatelitnaTV.sk podarilo získať stanovisko Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS), ktoré nám poskytol hovorca RTVS Mgr. Richard Šümeghy.
Pokračovanie nižšie:

Stanovisko RTVS k zavedeniu servisného poplatku:

Je to ich obchodná politika a RTVS s ňou nemá nič spoločné, nemusia ju s nami konzultovať a návrh sme ani nevideli, takýto postup sa však dal očakávať. Ide o zmluvný vzťah medzi prevádzkovateľom satelitného prenosu a príjemcom, nie medzi vysielateľom a príjemcom. My poskytujeme programy pre všetky druhy technologických platforiem (digitálny terestriál, satelit, retransmisia, internet) a platíme za vysielanie, nijako však nemôžeme ovplyvniť to, pre aký druh príjmu sa prijímateľ rozhodne, s kým a do akého zmluvného vzťahu vstúpi. Zo zákona je však digitálny terestriál (DVB-T) pre prijímateľa bezodplatný a práve len ten v zákone máme ako povinnosť. Aktuálne pracujeme na jeho rozšírení – vyššom pokrytí územia. Kto nemôže alebo nechce platiť prevádzkovateľom satelitného prenosu ďalšie platby, môže prejsť na bezodplatný DVB-T.

Prečítajte si tiež:
SOI už dostala niekoľko podnetov ohľadom servisného poplatku, ktorý zavádza Skylink a CS Link
Všetko to čo je potrebné vedieť o servisnom poplatku, ktorý zavádza Skylink a CS Link
Platformy Skylink a CS Link zavádzajú servisný poplatok pre všetkých zákazníkov

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. DVBT – nemam moznost prijmu
    Skylink – nechcem platit servisny poplatok

    …. ako koncesionarovi ste povinny mi dodat bezplatne signal.

  2. pan fico sa vyjadruje ku vsetkemu. zvolava konferencie aj kvoli zdochnutemu psovi. k tejto teme sa nechce vyjadrit? hlavne, ze konc. poplatky sa budu platit aj dalej.

  3. Mala otázočka pre RTVS: Prečo šírite signál cez satelit kódovane???

  4. DVBT – nemam moznost prijmu
    Skylink – nechcem platit servisny poplatok
    …. ako koncesionarovi ste povinny mi dodat bezplatne signal.

  5. Zo Zobora zatiaľ 6 programov, z Klokociny dalsich 6… Celkom slusna ponuka

  6. ja ani moje okolie, ani tisice ludi nemaju signal DVBT alebo len velmi slaby, ked bol analogovy este sa dalo, teraz je problem

    hodne ludi to riesilo kupou sky linku a teraz koli tomu, ze stat nebol schopny pokryt signolom celu krajinu (CIELENE !!!!) nielenze ludia boli oklamani, ze podla reklamy kupili „dozivotnu kartu“ ale este ich budu ydierat o servisne poplatk… dnes 1,5€ mesacne na buduci rok vyssie a vyssie..

    DVBT – nemam moznost prijmu
    Skylink – nechcem platit servisny poplatok
    …. ako koncesionarovi ste povinny mi dodat bezplatne signal.

Komentáre už nie sú povolené.