Reklama

SES poskytuje profesionálne služby aj menším televíznym platformám

SES umožňuje lokálnym televíziám dosiahnuť aj za hranice svojich regiónov. Diváci služby ASTRA sa vďaka tomu môžu tešiť na širšiu a pestrejšiu programovú ponuku.

Spoločnosť SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) odpovedá na stúpajúci záujem po regionálnom TV vysielaní a ponúka lokálnym televíznym staniciam podporu v šírení ich signálu.

Podporou lokálnych televíznych projektov vychádzame v ústrety dopytu zo strany divákov i dopytu na trhu,“ hovorí Martin Ornass-Kubacki, Vice President and Chief Regional Officer pre strednú a východnú Európu spoločnosti SES. „Sme tiež radi, že šírením regionálneho vysielania cez službu ASTRA prispievame k rastu a skvalitneniu lokálnej televíznej tvorby v Českej republike.“
Pokračovanie nižšie:


V Českej republike funguje 150 regionálnych televíznych štúdií, ktoré tvoria najširšiu TV infraštruktúru v krajine s nezanedbateľným diváckym potenciálom. Doteraz však pre nich bolo ťažké preniknúť do celoštátneho vysielania. Pritom v pomere k jeho dosahu je priame satelitné šírenie (DTH) a satelitom sprostredkovaný prístup do káblových sietí najlacnejší a najúčinnejší spôsob, ako získať nových divákov naprieč regiónmi. Dianie v danej obci alebo oblasti tak môžu vedľa miestnych sledovať aj ľudia, ktorí síce v regióne nežijú, ale cítia sa s ním spätí.

Prvým regionálnym partnerom SES je v ČR televízna platforma regionalnitelevize.cz, ktorá dáva lokálnym televíziám priestor k šíreniu spravodajstva z danej obce alebo regiónu, rovnako ako miestnej ponuky v oblasti turistiky a cestovného ruchu. Celodenné vysielanie pozostáva z periodicky sa opakujúcich slučiek, v ktorých sa striedajú regionálne príspevky s celoštátnym spravodajstvom.

Satelitný prenos signálu sme si vybrali z viacerých dôvodov, ponúkal najlepšiu cenu za zásah, takmer okamžité sprevádzkovanie a jeho penetrácia v Českej republike sa pohybuje okolo 40% populácie. V niektorých regiónoch je to však už prevažujúci spôsob príjmu televízneho signálu, „uviedla Eva Stejskalová, konateľka Regionálne televízie CZ s.r.o. „V spoločnosti SES sme našli profesionálneho partnera so špičkovými službami,“ dodáva.

(PRAM)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Možno táto ponuka zaujme TV Bratislava, v podstate je to jediná spravodajská TV, ktorá mi v Skylinku chýba, potom už len Minimax, príp. Pohoda-čo má byť česká detská stanica-ak ju teda spustia:-)
    V BA žije 12% obyvateľstva, TV BA mi fakt ma potešila, na UPC som ju sledovala pravidelne.

  2. Veríme, že tam bude mať zastúpenie každý kraj, len je treba dobrý obsah, a na jeho výrobu nie sú eurá.

Komentáre už nie sú povolené.