Reklama

Nemecko: Analógové vysielanie bolo ukončené bez väčších problémov

Ukončenie analógového vysielania satelitných staníc, a to ako televíznych tak aj rozhlasových, prebehlo v Nemecku úspešne a bez väčších problémov, povedal Hans Hege, riaditeľ spoločnosti Klardigital 2012, ktorá mala v krajine na starosti informačnú kampaň o ukončení analógového vysielania na satelitnej pozícii ASTRA (19,2°E).

Iba niekoľko divákov sa na tento prechod nepripravilo a 30. apríla 2012 kontaktovalo infolinku Klardigital 2012, dodal Hans Hege. Väčšina divákov, ktorých sa prechod z analógového satelitného vysielania týkal už prešlo na digitálne vysielanie, alebo o tejto možnosti boli už informovaní.
Pokračovanie nižšie:


Pred dvomi rokmi, kedy začala informačná kampaň Klardigital 2012, prijímalo približne 6,8 milióna domácností satelitný analógový signál.

Informačná kampaň bola vo forme reklamných spotov v televíznom či rozhlasovom vysielaní, ako aj v televíznom spravodajstve, na teletexte, internete v tlači či pomocou informačných letákov.

Projekt Klardigital 2012 je výsledkom spoločnej iniciatívy vlády a televízie ARD, či mediálnej skupiny RTL Deutschland, ProSiebenSat.1 Media AG, VPRT a ZDF.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať