Reklama

National Geographic Channel od 10. júla vo formáte 16:9

National Geographic Channel (NGC) dnes oznámil, že po ukončení potrebných príprav dôjde s platnosťou od 10. júla 2012 k prechodu vysielania TV kanálu na širokouhlý formát.

Kanál bude od tohto dátumu trvale vysielaný vo formáte 16:9, pričom väčšina relácií je už k dispozícii v tomto formáte. Niekoľko málo zostávajúcich dokumentov natočených vo formáte 4:3 budú v okamihu prechodu upravené tak, aby diváci NGC nemuseli meniť nastavenia svojich televíznych prijímačov či set top boxov. Zvyšný obsah vo formáte 4:3 bude pre vysielanie umiestnený medzi dva vertikálne stĺpce upravujúce formát na zabránenie akéhokoľvek skreslenia obrazu.
Pokračovanie nižšie:


Carlos Ortega, regionálny riaditeľ pre strednú a východnú Európu uviedol: „Som veľmi potešený, že môžem potvrdiť túto dlho očakávanú novinu. Prechod TV kanálu do širokouhlého formátu bol jedným z dlho pripravovaných a plánovaných krokov. Plníme tak priania našich verných divákov a veríme, že si týmto krokom získame aj mnoho ďalších priaznivcov, pretože ide o ďalší krok v dlhodobom skvalitňovaní našej ponuky. “

(Channels)

Mohlo by vás ešte zaujímať