Reklama

Finálový hokej Slovensko – Rusko bol zrejme historicky najsledovanejším televíznym programom na Slovensku

Finálové stretnutie hokejových Majstrovstiev sveta 2012 medzi Slovenskom a Ruskom sledovalo 1.788.000 divákov. Podiel na trhu v hlavnom vysielacom čase bol 72,7% v kategórii 12+.
Pokračovanie nižšie:


V ére peoplemetrov, teda od 15. októbra 2004, má STV 9 z desiatich nasledovanejších relácií. Doteraz najsledovanejší program bol priamy prenos z finálového kola SuperStar v roku 2005, ktorý sledovalo 1.832.000 divákov v kategórií 12+. To znamená, že včerajší hokej delilo od historického rekordu približne 44 tisíc divákov. „Inými slovami, ak by bolo pravdou, že včerajší hokej sledovalo na námestiach, v puboch a podobne na celom Slovensku ešte o 44 tisíc ľudí viac, tak potom hovoríme, že ide o nový historický rekord sledovanosti v ére peoplemetrov. Osobne som presvedčený, že mimo domácností sledovalo hokej po celom Slovensku výrazne viac ako tých 44 tisíc divákov. Tvrdenie, že išlo o historicky najsledovanejší televízny program, je teda pravdepodobne pravdivé, ale pre nedostatky v metodike merania, žiaľ, exaktne neverifikovateľné,“ povedal programový riaditeľ RTVS Andrej Miklánek.

Rozhlas a televízia Slovenska ďakuje všetkým divákom za fantastickú atmosféru, ktorú vytvorili.

Jednotka dnes odvysiela priamy prenos z osláv strieborných medailí, ktorý by sa mal začať okolo 15-tej hodiny podľa vývoja situácie. Pre túto aktuálnu zmenu v programe sa posunie vysielací čas Správ STV o 16:00.

(TS RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať