Reklama

RTVS: HD vysielanie prostredníctvom satelitu v najbližšej dobe neplánujeme

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) v najbližšej dobe neplánuje rozšíriť svoje pokrytie u svojho prvého HD programu Jednotka HD prostredníctvom satelitného vysielania. „HD vysielanie na satelite RTVS v najbližšej dobe neplánuje“, povedal pre náš portál SatelitnaTV.sk Mgr. Richard Šümeghy, hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska.
Pokračovanie nižšie:


Jednotka HD je aktuálne dostupná len v rámci DVB-T vo verejnoprávnom multiplexy spolu s Dvojkou ako aj rozhlasovými stanicami a podľa posledných dostupných informácií pokrýva viac ako 95% obyvateľov Slovenska.

Pre príjem kanálu Jednotka HD je potrebný digitálny set-top-box, alebo televízny prijímač s možnosťou prijímu programov v norme MPEG-4.

Jednotka HD prináša rovnaký obsah ako SD verzia programu, líši sa len obrazová kvalita. Pripomeňme, že v súčasnosti je možné sledovať na kanáli Jednotka HD vo vysokom rozlíšení napríklad hokejové majstrovstva sveta 2012, ktoré sa konajú vo Fínsku a Švédsku. Rovnako sú vo vysokom rozlíšení dostupné aj niektoré vlastné formáty ako napr. Nebíčko v papuľke.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nebyť zlej zmluvy s Towercomom nie je Jednotka HD ani v DVB-T.

  2. STV 1 neplanuje vysielanie ani v sietach kablovych operatorov a IPTV, nestoji o reklamu a ani o propagaciu HD vysielania, najlepsie by bolo, aby sa vratila do CB vysielania…

Komentáre už nie sú povolené.