Reklama

Seznam.cz spúšta internetovú hudobnú televíziu s názvom Mixér

Dnes spustil oficiálne Seznam.cz svoju internetovú hudobnú televíziu, ktorá je z jeho prvých krokov pri úprave serveru Stream.cz, ktorého je vlastníkom od marca minulého roku. Pôvodná sekcia videoklipy, ktorá bola dostupná doteraz na servery Stream.cz sa tak presunula na doménu novej hudobnej televízie Mixer.cz a zmenila vzhľad ako aj svoju funkcionalitu.

Hudobná televízia Mixér je určená pre jednoduché kontinuálne prehrávanie videoklipov. Vhodná je teda pre všetkých, ktorí hľadajú hudobný kanál, ktorý ponúka hudbu pre každý typ nálady. Jednotlivé kanály totiž nie sú ladené podľa žánrov, ale podľa nálady, pre ktorú sa hodí.Vyberať je možné s celkom ôsmych kanálov so špecifickou skladbou videoklipov, ktoré by sa mali trafiť do každej nálady (napr. hudba na párty či na pohodu a relax).
Pokračovanie nižšie:


Pri vyrábaní prototypu a premýšľaní, ako novú hudobnú televíziu od Seznam.cz uchopiť, sme inšpiráciu čerpali v našej službe Super.cz. Zatiaľ čo tam sú články zo spoločnosti radené v časovej osi za sebou podľa doby zverejnenia, u hudobnej televízii sme do veľmi podobnej osi zoradili náladou podobné videoklipy. Keď si teda vyberiete hudobný kanál, vidíte rad videoklipov, respektíve ich náhľad. Po kliknutí na náhľad sa začne hudba prehrávať a vy sa potom už o nič nemusíte starať, len si užívať hudobný prúd presne pre vašu náladu, „komentoval fungovanie Hudobné televízie jej produktový manažér Ladislav Veselý.

Ako funguje Hudobná televízia od Seznam.cz
Profesionálny obsah potrebuje aj niekoho, kto ho triedi a stará sa o dramaturgiu jednotlivých kanálov. Hudobná editorka, Blanka Huňátová, má bohaté skúsenosti z TV Óčko, kde niekoľko rokov okrem moderovania dramaturgicky pripravovala oficiálnu hitparádu a v minulosti bola šéfredaktorkou hudobnej relácie TV Prima t-music. V súčasnosti je tiež šéfredaktorkou hudobného programu Českej televízie Musicblok. Jej práca pre Hudobnú televíziu od Seznam.cz spočíva v obnove hudobného obsahu a v správnom zaraďovaní nových klipov do vybraného kanála.

Hudobná televízia od Seznam.cz nie je určená pre vyhľadávanie konkrétnych klipov, ale pre ich jednoduché kontinuálne prehrávanie. Neponúka ani možnosť zložito vyrábať playlisty s hudbou. „Hľadali sme spôsob, ako používateľom uľahčiť situáciu, keď jednoducho nevie, po akom interpretovi či hudobnom albume zrovna siahnuť. Výber konkrétnych interpretov urobí naša dramaturgia za nich, „vysvetľuje Ladislav Veselý, produktový manažér služby Hudobnej televízie zo Seznam.cz. „Na druhú stranu nechávame užívateľovi možnosť hviezdičkou si označiť obľúbené skladby, ku ktorým sa rád vráti a ktoré nájde pohromade na jednom mieste. Rovnako tak môže akúkoľvek skladbu ľahko preskočiť kliknutím na nasledujúci náhľad klipu, „dodáva Ladislav Veselý.

Ako vznikala Hudobné televízie od Seznam.cz
Inšpirácia službou Super.cz je na novom projekte spoločnosti Seznam.cz poznať. Ale od inšpirácie k reálnemu výsledku v podobe fungujúcej služby je dlhá cesta. V tomto konkrétnom prípade bola približne deväťmesačná. „Začali sme od prototypu, pretože ani ten najlepší obrázok vo Photoshope nenahradí možnosť reálne si službu ohmatať. Len zo správania niekoho, kto službu vidí prvýkrát, spoznáte, či sa od prvotného nápadu presuniete k reálnej výrobe webu. Z prvých testov bolo jasné, že ovládanie Hudobnej televízie je intuitívne a bude pre novú službu použiteľné, „uvádza zhodne Josef Šíma, Petr Král a Karel Pětruchno, produktoví návrhári zo Seznam.cz. „Užívateľské testy nám tiež ukázali, že aj keď nebudeme mať v Hudobné televízii playlisty, bude pre ľudí služba zaujímavá, ak im umožníme označiť si obľúbené skladby. Veľmi žiadaná bola tiež možnosť si označené obľúbené skladby pohľadať neskôr na jednom mieste pekne pohromade. A v neposlednom rade aj ladenie kanálov s hudbou podľa nálady, nie podľa žánru, je výsledkom testov prototypov na reálnych ľuďoch,“ dopĺňa Petr Král.

(Seznam)

Mohlo by vás ešte zaujímať