Reklama

Discovery odhalí tajomstvá príprav na tohtoročné Majstrovstvá Európy vo futbale

Špeciálny dvojdielny dokument „Majstrovstvá Európy – Prípravy vrcholia“ nakrútený v Poľsku a na Ukrajine zavedie divákov do zákulisia príprav futbalových Majstrovstiev Európy. Premiéra dokumentu je plánovaná na máj, teda mesiac pred zahájením samotného šampionátu.

Futbaloví fanúšikovia tak môžu nasať atmosféru Majstrovstiev Európy vo futbale ešte pred ich výkopom 9. Júna. Relácia bude odvysielaná vo viac ako 100 krajinách, vrátane futbalových bášt ako Anglicko, Holandsko a Taliansko. Na svoje si prídu aj futbaloví fanúšikovia v Severnej Afrike, na Blízkom východe a v ázijsko-pacifickej oblasti.
Pokračovanie nižšie:


Barbara Bilinska, riaditeľka dokumentárnych kanálov Discovery Networks pre strednú Európu láka televíznych divákov: „Relácia Majstrovstvá Európy – Prípravy vrcholia zavedie našich divákov do zákulisia európskeho futbalového šampionátu. Ukážeme im nielen ako prebiehajú posledné prípravy, ale tiež, čo všetko je potrebné zaistiť po technickej stránke, aby celý šampionát prebehol hladko. Organizátori si veľmi dobre uvedomujú, že ide o najväčšiu udalosť sezóny, preto prípravám venujú množstvo času a energie. Myslím si, že tento dokument bude zaujímavý nielen pre divákov z Ukrajiny a Poľska, ktoré sú usporiadateľskými krajinami, ale aj pre milióny futbalových fanúšikov po celom svete, ktorí sú už iste nedočkaví.”

Na organizácii tohtoročných majstrovstiev Európy sa spolupodieľa Poľsko a Ukrajina. Je to prvý krát, čo bude športová udalosť takéhoto rozmeru usporiadaná v krajinách strednej a východnej Európy. Najprv bolo treba zabezpečiť, aby nové štadióny postavili včas, a aby spĺňali normy UEFA. Potom sa prípravy zamerali na organizáciu otváracieho ceremoniálu, pri ktorom budú využité najmodernejšie technológie a omračujúce svetelné i zvukové efekty, ktoré ponúka nový Národný štadión vo Varšave. Okrem týchto príprav môžu diváci v dokumente vidieť aj samotných organizátorov z oboch krajín. Oba štáty úzko spolupracovali na tom, aby bolo všetko včas pripravené na júnový otvárací výkop.

Dokument obsahuje nielen unikátne zábery štadiónov v Poľsku a na Ukrajine, ale aj rozhovory s inžiniermi a technikmi, ktorí sa zúčastnili stavby. Dokument je doplnený leteckými zábermi a 3D počítačovými animáciami, ktoré pomáhali priviesť k životu štadióny pre majstrovstvá 2012.

(Ewing Slovensko)

Mohlo by vás ešte zaujímať