Reklama

Africké kanály RTI 1 a RTB TV už vysielajú na satelite ASTRA (19,2°E)

Na satelite ASTRA 1M (19,2°E) odštartovali dva nekódované africké programy RTI 1 a RTB TV. Vysielanie oboch programov je dostupné na frekvencii 11 612 MHz, pol. H.

Stanice RTB TV a RTI 1 sú podobného zamerania, ich ponúka programov obsahuje programy o vzdelávaní, kultúre, histórii, hudbe, politike, ekonomike či o aktuálnom dianí v športe. V programe nechýbajú ani športové prenosy, filmy a seriály. Oba programy vysielajú vo francúzskom jazyku.
Pokračovanie nižšie:


Poľský portál Satkurier.pl si všimol, že v stredu 14. marca 2012 bol na programe RTI 1 vysielaný priamy prenos zo zápasu Real Madrid a CSKA Moskva z Ligi Majstrov. Vysielanie nebolo kódované, preto ho mohli sledovať všetci majitelia digitálnych satelitných prijímačov s možnosťou prijímu danej satelitnej pozície. Samozrejme neznamená to, že tieto atraktívne futbalové prenosy zostanú aj naďalej šírené vo forme FTA.

RTI (Radiodiffusion Télévision Ivoirienne) je verejnoprávny vysielateľ z Pobrežia Slonoviny (Západná Afrika), ktorý prevádzkuje televízne kanály RTI 1, RTI 2 a rádiové stanice Radio Côte d’Ivoire a Fréquence 2.

RTB (Radiodiffusion Télévision du Burkina) z krajiny Burkina Faso (Západná Afrika) prevádzkuje televízny kanál RTB TV a rádio stanice RTB Radio a RTB CAC.

Technické parametre pre príjem:

Družica: Astra 1M (19,2°E)
Frekvencia: 11 612 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 22000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať