Reklama

OTA aktualizácia modulu IRDETO SMiT CI+ je možná stále iba zo starej frekvencie na 23,5°E

Niekoľko našich čitateľov sa sťažovalo za poslednú dobu na problémy s OTA aktualizáciou certifikovaného modulu IRDETO SMiT CI+ z frekvencie 12 070 MHz, ktorá nahradila pre OTA aktualizáciu starú frekvenciu 12 565 MHz. Minulý týždeň sme preto aj my otestovali v redakcii SatelitnaTV.sk aktualizáciu už spomínaného modulu a rovnako, ako niekoľkým naším čitateľom, sa nepodarilo z danej frekvencie aktualizovať modul ani nám. Skúsili sme preto vykonať aktualizáciu zo starej frekvencie 12 565 MHz, na ktorej vysielali napr. slovenské televízie STV1, STV2 či TV Markíza. Aktualizácia zo starej frekvencie prebehla v poriadku.
Pokračovanie nižšie:


Podľa vyjadrenia priamo zo zákazníckeho servisu platformy Skylink, ktoré sa nám podarilo získať je aktuálne možné aktualizovať certifikovaný modul pomocou funkcie OTA zatiaľ iba zo starej frekvencie 12 565 MHz. „V súčasnej dobe je OTA spustená iba na transpondéry 12 565MHz, neskôr plánujeme presun OTA na transpondér 12 070 MHz“. Uviedol pre náš portál SatelitnaTV.sk Jozef Szentkereszty zo zákazníckeho servisu platformy Skylink.

Majiteľom certifikovaného modulu preto odporúčame aby svoj modul IRDETO SMiT CI+ aktualizovali ešte zo starej frekvencie 12 565MHz napríklad z programovej pozície “STV1 Prelad“, ktorá je ešte stále aktívna.

Krátky návod na aktualizáciu:
Je potrebné vojsť do menu modulu Irdeto Access, vybrať Sprava CAM a CAM software upgrade. Aktualizácia môže trvať aj niekoľko minút preto je potrebné počkať pokiaľ sa samotný modul sám reštartuje.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na TP 12 565 je aktuálně k dispozici OTA pro:
    – CAM Irdeto SMIT CI+
    – CAM Skylink Neotion
    – Homecast 3200
    – Mascom 2600
    – GoSat 7050
    – GoSat 7055

  2. A ja že prečo mi nefunguje aktualizacia keď´to robím z 12 070Mhz…

  3. jenze jak naladit, kdyz zde neni jiz zadny program k dispozici…?
    … pripadne existuje jiz jina moznost aktualizace – na nove pozici stale neni upgrade k dispozici

  4. Podľa posledných informácií zo Skylinku by mala aktualizácia fungovať z 12 070 MHz.

  5. 12565 MHz bola jzrušená a z 12070 MHz sa do dnešného dňa nedá aktualizovať,nebude použitá iná frekvencia ? Ak ano,ktorá.

Komentáre už nie sú povolené.