Reklama

Nová programová štruktúra Slovenského rozhlasu posilní hlavne spravodajstvo

Slovenský rozhlas spustil 6. februára 2012 novú programovú štruktúru, ktorú predstavil novinárom na dnešnej tlačovej konferencii v sídle Rozhlasu a televízie Slovenska v Bratislave. Zmeny vo vysielaní sa týkajú programových služieb Rádio Slovensko, Rádio Regina, Rádio Devín a Rádio_FM.

Jednou z najvýraznejších zmien na Rádiu Slovensko popri novej zvukovej grafike je 24-hodinové živé vysielanie, správy každú hodinu a spravodajsko-publicistická profilácia. Rádio Slovensko s nástupom novej programovej štruktúry rozširuje prúdové vysielanie, prináša pravidelné aktuálne spravodajstvo (správy každú hodinu 7 dní v týždni a každú polhodinu od 5:00 do 22:00 pondelok až piatok, polnočný Rádiožurnál), odlíšenie športového spravodajstva od športovej publicistiky a analytickú publicistiku na aktuálne témy. V rámci zachovania pravidelného hodinového spravodajstva sme zaradili priame prenosy katolíckych a evanjelických bohoslužieb na nový vysielací čas v nedeľu o 9.05.
Pokračovanie nižšie:


Zmeny vo vysielaní Rádia Regina sú postavené na troch pilieroch: autonómne, spoločné a hudobné vysielanie. Bude v ňom viac publicistiky, viac literatúry a autonómne spravodajstvo. Medzi novými reláciami na Rádiu Regina sú napríklad Apokryfárium, Krajina kníh, Magnet a Sólo pre.

Rádio Patria – NEV bude na frekvenciách Rádia Regina vysielať 16 hodín týždenne. O dve hodiny zvýšený týždenný čas sa rozdeľuje na prúdové vysielanie v pracovných dňoch od 19:00 do 20:00, dramatické, publicistické. a hudobné relácie vysiela Rádio Patria cez víkend od 19:00 do 24:00. Rádio Regina ponechalo vo vysielaní aj hodinu národnostných Hudobných pozdravov.

Rádio Devín bude v novej štruktúre v čase od 7:00 do 18:00 vysielať časovo kratšie programové celky a náročnejšie relácie zaradí do večerného až nočného času. V novej štruktúre na rok 2012 sa nachádza 32 nových programových typov. Reflektujú požiadavky poslucháčskej obce, ako aj ambíciu podporovať tvorbu mladých začínajúcich umelcov na Slovensku.

Rádio_FM ponúka v novej programovej štruktúre k hudbe aj afinitný obsah. Ráno na eFeMku od pondelka do piatka od 6:00 do 9:00 ponúka napríklad krátke správy a Zelenú vlnu každých 20 minút. Okrem toho prináša Rádio_FM viac publicistiky na aktuálne témy a nové formáty Spektrum_FM a Leporelo_FM. Na 4. marca pripravuje Rádio_FM odovzdávanie cien Radio_Head Awards a pod značkou BIG_FM uvádza koncept nových outdoor eventov.

Slovenský rozhlas ponúka svojim poslucháčom aj v roku 2012 9 programových služieb.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať