Reklama

Nebíčko v papuľke – po stopách Jánošíka

Aj túto sobotu podvečer na vás na Jednotke čaká Nebíčko v papuľke. Jeho hlavný protagonista sa tento raz vyberie do Terchovej. A takto chutí jedenásta epizóda: Po stopách Jánošíka.
Pokračovanie nižšie:


Prekrásna príroda, vône lesa, zbojníckej histórie a lákavého jedla. Vydajte sa spolu s nami po stopách Jánošíka do Terchovej vychutnať si nielen vynikajúce recepty z jahňaciny.

Čo je legenda a čo pravda, sa už asi nedozvieme, ale v ďalšej epizóde relácie Nebíčko v papuľke z Jánošíkovho rodiska sa naučíte pripraviť skvelé zbojnícke jedlá z jahňaciny a dôjde aj na prepeličky! Neviete si predstaviť jahňacie pečienky, jazyk alebo pľúcka na tanieri? Aj obyvatelia Terchovej hovoria, že toto všetko zvyknú dávať psovi. Jardo Žídek vás však presvedčí, že aj z týchto častí uvaríte skvostné dobroty. Pripravte sa na jedlo z prepeličky, polievku z barana a vynikajúce jahňacie lýtka s petržlenovým pyré. Toto všetko uvarí Jardo v miestnej kolibe. A dámy ho zase naučia pravú terchovskú špecialitu.
Okrem voňavých jedál sa pozrieme do múzea, prejdeme sa Jánošíkovými dierami, privíta nás pokojná atmosféra na salaši. Pán sprievodca prezradí, že z oviec sa dá zužitkovať naozaj všetko, dokonca aj črevá. Z usušených sa totiž podomácky vyrábali struny na hudobné nástroje. Ďalšie zaujímavosti i to, ako išla Jardovi výroba syrových korbáčikov, sa dozviete v sobotu o 18:25, keď si zapnete Nebíčko v papuľke na Jednotke.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať