Reklama

MTV prejde zo systému CryptoWorks na Viaccess

Spoločnosť Viacom International Networks (predtým MTV Networks) plánuje zmeniť systém podmieneného prístupu pre káblových operátorov. Aktuálne spoločnosť využíva systém Cryptoworks (CAID 0d00), ktorý nahradí za nový systém Viaccess PC5.0 (CAID 0500). Samotnej spoločnosti nie je tento kódovací systém až tak neznámy, keďže ho už využíva na kanále MTV Adria, ktorý vysiela na družici AMOS (4°W).
Pokračovanie nižšie:


Systém Cryptoworks bol vyvinutý spoločnosťou Philips, ktorá ho neskôr predala spoločnosti IRDETO, ktorá sa rozhodla, že už tento systém nebude ďalej vyvíjať. Preto musela spoločnosť Viacom hľadať nové riešenie ako zabezpečí šírenie svojich programov. Viacom International Networks sa rozhodol pre systém Viaccess PC 5.0 (Provider ID 05 06 00), ktorý bude využívať u všetkých svojich programov na satelitných pozíciách 19,2°E, 13°E, 9°E a 0,8°W.

O ukončení podpory systému Cryptoworks vedia veľmi veľa aj slovenský zákazníci platforiem Skylink, CS LINK či freeSAT by UPC Direct. Naše platformy sa však rozhodli pre miernejší prechod na nový systém a to prejsť na sesterský systém IRDETO.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať