Reklama

Towercom s novou satelitnou uplinkovou stanicou v Prahe

Spoločnosť Towercom, a.s., poskytovateľ televíznych a telekomunikačných služieb, rozširuje svoju satelitnú uplinkovú kapacitu. Spolu s piatymi transpondérmi na satelitoch ASTRA 23,5°E je najväčším poskytovateľom satelitných služieb na Slovensku a v Českej republike.

Dňa 1. februára 2012 bude uvedená do prevádzky ďalšia uplinková stanica Towercomu. K existujúcim v Bratislave pribudne tretia v Prahe, priamo v známom komplexe filmových a televíznych štúdií na Barrandove. Vysielacia parabolická anténa s priemerom 3,7 m zabezpečí dopravu televíznych modulácií na 2 satelitné transpondéry vo výške viac ako 36000 km nad zemským povrchom. Prenos TV modulácií z televíznych štúdií k uplinkovej stanici je zabezpečený optickými vláknami a satelitná uplinková stanica patriaca k najmodernejším svojho druhu je pripojená na 24 hodinový dohľadový systém a je súčasťou celého systému uplinkových služieb Towercomu.
Pokračovanie nižšie:


Uplinkové služby Towercomu využívajú najobľúbenejšie slovenské a české televízne a rozhlasové stanice ako aj iní zahraniční vysielatelia, ktorým Towercom zabezpečuje distribučný signál v rámci strednej a východnej Európy.

Naším cieľom je poskytovať moderné služby na medzinárodnej úrovni. Rozšírením uplinkových satelitných služieb sme rozšírili nielen kapacitu ponúkaných služieb ale aj medzinárodnú flexibilitu. Aktuálne zabezpečujeme satelitné vysielanie pre viac ako 2,1 milióna domácností na Slovensku aj v Čechách ale aj pre ďalšie státisíce zahraničných domácnosti v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku Portugalsku, krajinách Beneluxu alebo iných krajín Európy“, hovorí Roman Fischer, predseda predstavenstva spoločnosti Towercom, a.s. „Rastúci počet zákazníkov satelitných služieb Towercomu dokazuje, že sme sa vydali správnou cestou.“

(Towercom)

Mohlo by vás ešte zaujímať