Reklama

Slovenské rádiá už na novej frekvencii (23,5E)

Slovenská spoločnosť Towercom dnes sprístupnila slovenské rádio stanice na satelitnej pozícii ASTRA 3B (23,5°E), ktoré vysielali doteraz na frekvencii 12 565 MHz, na novej frekvencii 11 836 MHz. Zmena súvisí s prechodom na nový satelit ASTRA 3B (23,5°E), ktorý nahradí už dosluhujúci satelit ASTRA 3A, ktorý bol vypustený na obežnú dráhu 29. marca 2002.
Pokračovanie nižšie:


Na novej frekvencii aktuálne už vysielajú tri televízie (TV JOJ, Plus a TV Patriot) a celkovo 19 rádio staníc spolu s lokálnymi verziami. V najbližšom čase sa očakáva rovnako presun slovenských verejnoprávnych televíznych programov Jednotky a Dvojky ako aj komerčných TV Markíza, Doma a spravodajskej TA3, ktoré by mali byť odpojené zo starých frekvencií do konca januára 2012. Po tejto zmene tak budú všetky hlavné slovenské televízne a rádio stanice na jednej frekvencii, čo určite ocenia majitelia prijímačov s PVR funkciou a s jedným tunerom.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 836 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je zajimave, ze jedina slovenska krestanska televize TVLUX jaksi odbocuje a neradi se k beznym televizim.
    Mozna se boji konkurence od TV NOE … Nebo jsou provozovatele satelitu tak narocni na finance /nenazrani/ ?

  2. Kedy budu aj stv programy na novej frekvencii? STV vobec nereaguje na emaily, hlavna vec ze ide zasa vyhadzovat peniaze na novu grafiku, a stale reprizuje vsetko mohla by sa v pohode volat jednotka ako vcerajsia tv a dvojka zstarala tv. Som znechuteny z celej STV!!! esteze tu je ceska televize to je televizia na urovni!!!!!

  3. Skylink zatial nedal von ziadnu oficialnu spravu o preladovani, tak nechapem preco ten rozruch ohladom preladovania.

Komentáre už nie sú povolené.