Reklama

Michal Šuran: Rok 2011 bol úspešným rokom pre Towercom a historickým aj pre celé Slovensko

Aké sú plány spoločnosti Towercom do nového roku 2012 a ako prebiehala digitalizácia? To nám prezradil Michal Šuran – Marketingový manažér spoločnosti Towercom, ktorá zabezpečuje pokrytie Slovenskej republiky digitálnym televíznym signálom prostredníctvom DVB-T ako aj satelitnú distribúciu signálov cez vlastnú satelitnú uplinkovú stanicu. Jej služby využíva okrem iných aj satelitná platforma Skylink.
Pokračovanie nižšie:


Na Slovensku tento rok prebiehala digitalizácia, ako je spoločnosť Towercom spokojná s jej priebehom?

Rok 2011 bol úspešným rokom pre Towercom a historickým aj pre celé Slovensko, vo veľmi krátkom čase sa podarilo vybudovať celoplošnú sieť druhého a verejnoprávneho multiplexu a digitálne televízne vysielanie plne nahradilo analógové po 55 rokoch svojej existencie.

Dolaďujú sa ešte nejaké veci, ohľadom pokrytia, alebo už je to s pokrytím u DVB-T trvalý stav?

Siete oboch multiplexov boli dobudované začiatkom leta 2011 a prevádzkujú sa s pokrytím v zmysle uzatvorených zmlúv s vysielateľmi. Samozrejme nevylučujeme, že pokrytie sa bude zväčšovať, závisí to od požiadaviek vysielateľov, alebo samotných obcí a miest. Sme pripravený vstúpiť do rokovania a uzatvoriť zmluvy, ktoré prinesú digitálny signál aj do doteraz menej, alebo vôbec, pokrytých lokalít.

Spoločnosť Towercom poskytuje digitálne terestriálne vysielanie (DVB-T), ako aj zabezpečuje satelitné vysielanie prostredníctvom satelitov ASTRA (23,5E) niekoľkým televíziám ako aj platforme Skylink, aké vysielanie preferujete skôr vy osobne?

Digitalizácia dáva priestor na využívanie viacerých platforiem v domácnosti, a keďže máme doma dva televízory, z profesionálneho hľadiska som rád, že si môžeme užívať digitálny príjem na jednom DVB-S a na druhom DVB-T.

Ste fanúšikom satelitnej televízie? Aké satelitné prijímače využívate doma či v kancelárii?

Doma používam pre príjem DVB-S signálu satelitný prijímač Topfield TF 7700 HSCI a na recepcii Towercomu používame na prezentačné účely zabudované tunery DVB-T a DVB-S v televíznom prijímači Samsung 46D6530.

Nový rok je za dverami dávate si aj nejaké novoročné predsavzatia či už v osobnom, alebo pracovnom živote?

Novoročné predsavzatia si osobne nedávam.

Aké sú plány spoločnosti Towercom do nového roku 2012?

Chceme si udržať nastolený trend z tohto roka (rozširovanie pokrytia DVB-T, aktivovanie nových satelitných transpodérov, …) a ďalej rozširovať služby pre našich obchodných partnerov nielen v oblasti satelitného a terestriálneho televízneho a rozhlasového vysielania.

Mohlo by vás ešte zaujímať