Reklama

Zvedavosť: Podstata zla na Discovery Channel

13. decembra uvedie televízny kanál Discovery Channel unikátny dokument Zvedavosť: Podstata zla. Sprievodcom v dokumente, ktorý pátra po zdroji zla, bude herec Eli Roth, ktorý je na Slovensku „populárne/nepopulárne“ známy ako režisér filmu Hostel.
Pokračovanie nižšie:


Môžu zdanlivo obyčajní dobrí ľudia páchať mimoriadne zlo? Pred päťdesiatymi rokmi Stanley Milgram, uznávaný profesor na univerzite v Yale, skúmal ľudskú náchylnosť k páchaniu zla. Po sérii experimentov dospel k šokujúcemu objavu. Teraz, v rámci epizódy Zvedavosť: Podstata zla si herec a režisér Eli Roth kladie za ciel obnoviť Milgramov experiment, aby zistil, aké znepokojivé výsledky prinesie 50 rokov po svojom vzniku.

Práve Eli Roth, majster hororových filmov, vie o zle veľa. Napríklad vo filme Hostel straší divákov krutosťou šialeného vraha a vťahuje ich do situácií, ktoré sú zvrátene tak, ako najtemnejšie zákutia ľudskej duše. Už ako študent histórie bol Roth fascinovaný všednosťou zla a tak sa rozhodol odhaliť, čo skrýva najdesivejšie monštrum zo všetkých – priemerný Američan. Sám Roth podstúpi testy a vyšetrenia, aby zistil, či v sebe nosí to, čo vedci nazývajú „génom zla“. Je možné, že hollywoodsky majster temnoty má v v sklonoch k páchaniu zla náskok pred ostatnými vďaka svojmu remeslu?

O dokumente Zvedavosť
Ako by vypadal náš svet po príchode mimozemšťanov? Prečo je sex zábava? Bude možné žiť večne? Dokumentárny seriál stanice Discovery Channel Zvedavosť prináša odpovede na zaujímavé otázky, ktoré občas napadnú každého z nás. Zvedavosť ponúka divákom dobrodružstvo pri ceste za poznaním, dáva im možnosť zúčastniť sa expedície za odhalením pravdy. Každá epizóda seriálu je zameraná na jednu zásadnú otázku. Každú epizódu sprevádza známa osobnosť, ktorá spoločne s divákmi pátra po pravde. Pri snahe nájsť uspokojivú odpoveď sa však vynárajú ďalšie otázky, na ktoré je treba odpovedať, a niektoré odpovede skutočne prekvapia.

Seriál Zvedavosť z dielne Discovery Channel sa stal veľkým diváckym hitom okamžite po svojej americkej premiére v auguste tohto roka. Na Slovensku a v Českej republike sa diváci po prvýkrát vydali hľadať odpovede so Samuelom L. Jacskonom 1. Novembra v epizóde Ako zanikne náš svet. V priebehu decembra môžu diváci odhaliť spolu s Eli Rothom podstatu zla, s Robinom Williamsom zistiť, ako fungujú drogy, a spevák Will.i.am im ukáže, ako by vypadal náš svet pod nadvládou robotov. To všetko každý utorok o 21:00 hod na Discovery Channel.

Mohlo by vás ešte zaujímať