Reklama

Towercom: Dátum štartu nového transpondéru ešte nebol stanovený

Spoločnosť Towercom nemá zatiaľ stanovený presný dátum štartu nového transpondéru na satelite Astra (23,5°E). Pre náš portál SatelitnaTV.sk to povedal Michal Šuran zo spoločnosti Towercom.
Pokračovanie nižšie:


Prostredníctvom nového transpondéra na satelite Astra (23,5°E), frekvencii 11 836 MHz, pol. H budú vysielať všetky slovenské televízie(STV1, STV2, TV Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ Plus a TA3) ako aj rádiá. Všetky stanice sa tak presúvaju z Astry 3A na Astru 3B z dôvodu končiacej zmluvy, ktorú má spoločnosť Towercom uzavretú so spoločnosťou SES. Výhodou presunu na nový transpondér bude lepšie pokrytie satelitu Astra 3B. Keďže sa jedná o základné slovenské programy spoločnosť Towercom zabezpečí paralelné vysielanie na dlhšie obdobie, aby mali zákazníci nielen platformy Skylink, ale aj CS Link dostatok času na preladenie.

Technické parametre nového transpondéra:
Družica: Astra (23,5°E)
Frekvencia: 11 836 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No diváci chcu aj regionálne a lokálne informácie od domácich vysielateľov, no tie tam nenajdu a to je škoda.Divák je ohurený tým, že dostava programy zadarmo, ale vysielateľ platí obrovskú sumu, no to už divák nevie.

  2. Hlavne že daný transponde r11 836 H je už mesiac aktivovaný a nič sa nedeje .

Komentáre už nie sú povolené.