Reklama

Bah TV od 21. novembra na 0,8°W

Televízny kanál Bah TV, ktorý je venovaný rómskej menšine žijúcej v Rumunku spustil svoje vysielanie na satelite THOR 6 (0,8°W) v pondelok 14. novembra 2011. Jedná sa však zatiaľ o testovacie vysielanie. Oficiálne by mal kanál odštartovať podľa dostupných informácii 21. novembra 2011. Vysielanie kanálu Bah TV nebude kódované.
Pokračovanie nižšie:


Bah TV spustila svoje vysielanie 8. mája 2011 na Medzinárodný deň Rómov. Od začiatku svojho vysielania bola však dostupná len prostredníctvom internetu. Šéfom celého projektu je rómsky podnikateľ Constantin Ninel Potirca. Pri štarte stanice povedal: “Vytvorením tejto stanice chceme ukázať svetu, že môžeme niečo dosiahnuť, že sme dôveryhodný ľudia. Chceme predstaviť našu históriu, tradície… Chceme ukázať svoje problémy a prostredníctvom nich nájsť jednoduché riešenia“.

Programovú štruktúru Bah TV bude tvoriť: 47% spravodajstvo, náučné programy, kultúra a náboženstvo 8,5%, filmy 7,5%, zábavné programy a iné 37% (12% propagácia a reklama). Kanál sa zameria hlavne na vlastnú produkciu. Vysielanie bude dostupné v rumunskom jazyku.

Technické parametre pre príjem:
Družica: THOR6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 456 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: nie
ID: BAH TV
Provider: ESS

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať