Reklama

Platforma freeSAT začala testovať nový systém Irdeto

Satelitná platforma freeSAT by UPC Direct začala používať na vybraných programoch nový systém podmieneného prístupu Irdeto. Jedná sa zatiaľ o technické testy preto bol nový systém Irdeto aktívny len na štyroch programoch. V dobe písania článku to bolo na kanáloch RTR Planeta, Fishing and Hunting, DoQ a Filmbox.
Pokračovanie nižšie:


Po vložení freeSAT karty do modulu Irdeto sa nám tieto stanice dekódovali úplne bez problémov. Nový systém pre ICE karty využíva CAID 0653, ktorý sa aktivuje len po vložení do prijímača či modulu s čítačkou Irdeto.  V prípade, že zákazník bude používať kartu v dekóderoch Cryptoworks začne karta používať CAID 0D97. FreeSAT ICE (Irdeto CryptoWorks Embedded) karty dokážu pracovať (ako je to už známe zo satelitnej platformy Skylink) v dvoch kódovacích systémoch Cryptoworks a Irdeto.

Aktuálne využíva satelitná platforma freeSAT aj staší systém Cryptoworks (0D02), ktorý využíva časť jej zákazníkov so staršími kartami UPC Direct. V súčasnej dobe sa tieto karty už zákazníkom pri podpise zmluvy neponúkajú. V prípade, že sa zákazník rozhodne o využívanie služieb platformy freeSAT dostane od autorizovaného predajcu pri podpise zmluvy už len novú dekódovaciu kartu ICE.

Po úspešnom dokončení práve prebiehajúcich testov bude nový CAID 0653 aktivovaný na všetkých kanáloch platformy freeSAT.

Mohlo by vás ešte zaujímať