Reklama

Evolve Mercury – dvojtunerový DVB-T prijímač

Či chceme, či nie niekedy sa jednoducho stane, že by sme si najradšej pozreli dva programy súčasne, poprípade pozerali jeden program a druhý nahrávali. S týmto problémom vám určite pomôže digitálny terestriálny prijímač EVOLVE Mercury, na ktorý sa dnes pozrieme trochu bližšie a s ktorým môžete kľudne jeden program sledovať a druhý nahrávať na svoje externé zariadenie (HDD či USB kľúč) a to všetko za veľmi prijateľnú cenu.
Pokračovanie nižšie:


Po zapnutí prijímača nás prekvapilo Menu samotného prijímača, ktoré je úplne rovnaké ako je u iných známych prijímačov ako napr. Alma T1500, FTE T90 či Evolve Orion. Po nastavení jazyka prejdeme rovno k vyhľadávaniu programov.

Menu
V menu prijímača máme k dispozícii štandardné funkcie ako úprava kanálov, vytváranie obľúbených skupín, vyhľadávanie kanálov či už manuálne, alebo automaticky, nastavenie tuneru (napájanie 5V pre aktívne antény), nastavenie jazyka, času a rodičovský zámok. V prijímači sú k dispozícii aj 3 hry a nechýba ani media player, ktorý bez problémov prehráva obrázky a hudobné súbory MP3.

EPG
Elektronický programový sprievodca je prehľadný, poskytuje televízny program na sedem dní dopredu spolu s bližším popisom. Priamo cez EPG sa dá vybrať a nastaviť aj časové nahrávanie vybraného programu.

Predný panel
Na prednom panely sa nachádza štvormiestny displej (zobrazuje číslo vybraného programu, v standby hodiny), LED (červená – Standby, zelená pri zapnutom prijímači), USB vstup pre pripojenie externého pevného disku (HDD), alebo USB flash disku, IR snímač diaľkového ovládania, tlačítka program +/- a power.

Zadný panel
Na zadnom paneli sa nachádzajú štandardné konektory ako: RF in pre vstup antény, RF Out,  Scart – pre prepojenie s televízorom, Scart VCR (prepojenie napr. DVD…), Digital Audio (Coaxial) a napájací kábel, ktorý je pripojený napevno.

Príslušenstvo
V balení spolu s digitálnym prijímačom je priložené diaľkové ovládanie, batérie + český a slovenský užívateľský manuál.

Spotreba
Výrobca udáva spotrebu maximálne 8W, pri standby je to približne 2W

Funkcia PVR
Pri digitálnom terestriálnom prijímači Evolve Mercury som sa hlavne zameral na nahrávanie, kde som jeden program nahrával a akýkoľvek iný ďalej sledoval. Pri tomto spôsobe nahrávania a používania sa počas testovania neprejavila žiadna chyba a prijímač fungoval úplne bez problémov. Prijímač zvládol kľudne aj dva rôzne programy z dvoch multiplexov nahrávať a tretí úplne iný program pozerať. Prijímač nahráva bez problémov ako na USB kľúč, tak aj externý hard disk. Pri nahravaní dvoch programov na USB kľúč už prijímač vypisoval hlášku: Rýchlosť zariadenia je nízka.

Diaľkové ovládanie
Diaľkové ovládanie sadne pekne do ruky, akurát mi chvíľu dlhšie trvalo pokiaľ som si zvykol na množstvo malých tlačítok rozmiestených blízko seba.

Záver
Jednu vec, ktorú by som mohol digitálnemu prijímaču Evolve Mercury vytknúť je skutočnosť, že nepodporuje funkciu PiP (Obraz v obraze). Inak prijímaču nemám čo vyčítať. Priaznivá je aj cena prijímača, ktorá sa pohybuje okolo 40 eur čo pri funkcii PVR s dvomi tunermi je podľa mňa vynikajúca cena.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mam tento prijimac ale mam problem s nahravanim. Nahravany program sa uklada do suborov ozn. 000.mpg, 001.mpg 002.mpg …velkosti cca 970 000kB.V primaci ich nie je problem prehrat. Ale ak nahrany program pustim na PC tak prvy subor ide bez problenov ale ostatne su bez zvuku. Nevie niekto dovod?

  2. Môj problém s týmto prehrávačom je ten, že neprehráva mediálne súbory s usb, ktoré som tam vložil prostredníctvom PC Aj keď ide súbory *.mpeg, alebo avi, v ponuke prímača sa nezobrazia. Vie myi prosím niekto poradiť?Ďakujem

  3. Ja mám evolve mercury dvb-t dvojtunerový, čo je na dnešné pomery špica, ale prestal mi nahrávať programy STV. Markízu a JOJ nahráva. Bude chyba v tuneri alebo čo mám robiť? Všeobecne si myslím, že je škoda analó-´gu,pretože cez USB-kľúč sú s tým neustále problémy-zasekne sa a prestane nahrávať, musíte všetko vymazať a USB naformátovať, čo sa deje takmer pravidelne v určitom časovom úseku. Na to by som si už zvykol, ale prečo prestalo nahrávať STV?

    1. Vyskušajte dať výrobné nastavenia a nanovo vyhľadať programy. Čo sa týka USB skôr by sme doporučovali externý HDD.

Komentáre už nie sú povolené.