Reklama

Dreambox DM7020 HD s licenciou na systém Enigma2

Dream Multimedia, výrobca populárnych satelitných prijímačov Dreambox, ktoré pracujú pod operačným systémom Linux, rozširuje svoje portfólio o nový satelitný prijímač s označením DM7020 HD. Táto novinka je dostupná v predaji od piatka 21. októbra 2011. Prijímač DM7020 HD, bude obsahovať operačný systém Enigma2 s novou licenciou, spoločnosť zároveň posilnila svoje úsilie proti boju s nelegálnymi kópiami (klonmi) značky Dreambox.
Pokračovanie nižšie:


DM7020 HD má na prednom panely biely OLED displej, dva sloty pre plug’n’play tunery. Štandardne bude osadený tuner DVB-S2 HDTV a hybridný, ktorý bude slúžiť na príjem digitálnej káblovej televízie (DVB-C) ako aj digitálnej terestriálnej televízie (DVB-T). Pokiaľ bude mať zákazník záujem o druhý DVB-S2 tuner bude si ho musieť dokúpiť.

Používatelia si môžu nainštalovať do satelitného prijímača bežne dostupný 3,5 palcový pevný disk (HDD), alebo si môžu pripojiť externé HDD k jednému z troch USB rozhraní 2.0.

DM7020 HD je možné využiť aj ako domáci server pre distribúciu videa, hudby alebo obrázkov pre ľubovolné zariadenia kdekoľvek v domácnosti. Za týmto účelom má Dreambox 10/100 Mbit Ethernetové rozhranie. Stick WLAN je dodávaný, aby sa umožnilo bezdrôtové pripojenie k domácej sieti. „Bez ohľadu na to, či používate televíziu alebo internet ako zdroj, hybridný mediálny svet sa stáva realitou s DM7020 HD,“ hovorí hovorca Dream – Alpaslan Karasu.

Nová licencia Enigma2 vstúpila do platnosti so štartom predaja DM7020 HD. Ako doteraz ju bude možné využívať bez obmedzenia pre osobnú potrebu. Dream ako vlastník práv Enigma2, bude však výrazne obmedzovať používanie systému pre konkurentov na trhu.

Okrem toho môžu byť nelegálne klony značky Dreambox nahlasované anonymne. Každý, kto príde do styku s klonom Dreambox v kamennom alebo internetovom obchode môže informovať Dream cez špeciálny formulár na internetovej stránke: www.dream-multimedia-tv.de/en/report-illegal-dreambox. – Chceme, aby obchodníci neklamali zákazníka tým, že budú ponúkať nekvalitné pirátske klony Dreamboxov – povedal Karasu.

(Dream Multimedia)

Mohlo by vás ešte zaujímať