Reklama

Športová ČT4 má aplikáciu pre iPad so živým vysielaním

Česká televízia uvádza už tretiu aplikáciu pre tablety iPad od Apple. Športový program ČT4 je oddnes možné sledovať na tomto tablete v živom vysielaní a k dispozícii je aj rovnako aktuálne spravodajstvo a videoreportáže. Česká ČT4 tak so svojou aplikáciou pre iPady nasleduje on-line archív programov Českej televízie iVysílání a spravodajskú ČT24.

Aplikácia ČT4 sport je už v týchto chvíľach dostupná v AppStore a majitelia iPadov si ju už môžu zdarma stiahnuť do svojho zariadenia.
Pokračovanie nižšie:


Ponuka Českej televízie pre iPady je teraz kompletná. Športovým a spravodajským živým kontinuálnym vysielaním a archívom programov iVysílání ČT razantne vstúpila do sveta nových televíznych nosičov, teda tabletov, akým je iPad. Budúcnosť televízie patrí mnohosti prístrojov, na ktorých si programy púšťame. Som rád, že Česká televízia je, čo sa šírenia programov na mobily a tablety týka, v čele pelotónu v Českej republike,“ hovorí riaditeľ Nových médií ČT Milan Fridrich a dodáva: „Teraz prichádza fáza marketingu a prepracovania aplikácie, aby užívatelia mohli interaktívne komunikovať a prechádzať zo živého vysielania do archívu konkrétnych programov.

Aplikácia ČT4 pre iPady je rozdelená do dvanástich kategórií:

HlavnésprávyFutbalHokej,AtletikaTenisMotoCyklistikaLoptové športyBasketbalZimné športyGolfOH 2012. Správy je možné sledovať taktiež cez Galériu, v  ktorej sú aktuálne fotky ku správam na veľkej stene. Aplikácia tak ponúka plastický a úplný obraz o poslednom športovom dianí a vysielaní ČT4.

Hneď, ako to technika umožní, chceme urobiť v aplikácii ČT4 rovnako živý interaktívny priestor pre diskusie a kladenie otázok pri programe Kamelot, ktorý je na ČT4 niečim podobným, čím je na ČT24 Hyde park. Aplikácia sa teraz bude intenzívne rozvíjať,“ uvádza Milan Fridrich.

Športovná Štvorka má už aplikáciu na iPhonoch, chytrých Nokiách aj v operačných systémoch Google Android a Samsung Bada. Aplikácia pre iPady je tak pre ČT4 piatou platformou, kde tento program naživo vysiela.

Aplikácie Českej televízie majú dohromady už takmer 200.000 stiahnutí. Aplikácia ČT24 pre iPhone a Android se stala Mediálnou aplikáciou roku 2011 a aplikácia iVysílání na iPadoch je najsťahovanejšou aplikáciou pre tieto tablety v ČR.

Aplikáciu sme skúšali aj v redakcii nášho portálu SatelitnaTV.sk. Všetko fungovalo bezchybne až na živé vysielanie, ktoré dnes ráno ešte nebolo funkčné. Neskôr v dobe písania článku (po 11:00 hod.) už fungovalo v aplikácii aj živé vysielanie programu ČT4 sport.

Mohlo by vás ešte zaujímať