Reklama

Skylink: Riziká nelicencovaných dekodérov

Česko-slovenská satelitná platforma Skylink upozorňuje zákazníkov, predajcov a obchodných partnerov na riziká spojené s nelicencovanými dekodérmi – uničítačkami.

V poslednom čase Skylink zaznamenal prípady, keď zákazníkom bol pri kúpe karty Skylink – Irdeto ponúkaný satelitný prijímač s univerzálnou čítačkou bez licencie Irdeto. Stretávame sa s tvrdením predajcov, že univerzálna čítačka podporuje aj karty Skylink Irdeto. Podobné tvrdenia sa objavujú v súvislosti s prijímačmi Ferguson Ariva, Optibox EXTRA, Amiko, Opticum, Dreamsky, SatElita, AB CryptoBox a ďalšími.
Pokračovanie nižšie:


Dôrazne upozorňujeme predajcov a našich partnerov, že systém Irdeto PIsys sa niekoľkokrát v roku upgraduje a následne cez satelit modifikuje obsah aktívnych prístupových kariet. Táto modifikácia zaisťuje kompatibilitu vysielacej strany so stranou prijímacou – satelitným dekodérom. Pokiaľ je v dekodéri použitý iný, než certifikovaný software Irdeto (Softcell verzie 3.6 a vyšší), je veľmi pravdepodobné, že po upgrade systému nebude dekódovanie správne fungovať, čo bolo preukázané testami na laboratórnom systéme Irdeto.

Je preto veľmi žiaduce, aby si predajcovia boli plne vedomí tohto nebezpečia a odporúčali kúpu výhradne satelitných prijímačov s certifikovaným dekodérom. Len tak sa vyhnú budúcim reklamáciám a poskytnú svojim zákazníkom zariadenie plne kompatibilné s kartou Skylink.

Skylink nenesie žiadnu zodpovednosť za funkčnosť satelitných prijímačov využívajúcich iný než oficiálny licencovaný software.

Zoznam prijímačov certifikovaných Skylinkom nájdete tu http://www.skylink.sk/web/structure/62.html

(Skylink)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Skylink sa mal vykaslat na Irdeto a mal ist do Conaxu… aj tak vacsina ludi ma tieto prijimace 🙂

Komentáre už nie sú povolené.