Reklama

Občan za dverami: Nová publicistická relácia na Dvojke

Dvojka Slovenskej televízie dnes o 18.00 uvedie v premiére novú publicistickú reláciu Občan za dverami, ktorá zastrešuje občianske a do istej miery aj spotrebiteľské problémy divákov. Vysielať sa bude v rovnakom čase o 18-tej hodine každý utorok.
Pokračovanie nižšie:


Reportáže na konkrétnych príbehoch ľudí odhaľujú bezmocnosť jednotlivcov pri riešení vlastných problémov. Diváci sa im síce venujú s vypätím posledných síl, ale úrady a súdy často krát ich problémy, už len nekonečnými prieťahmi v konaní, ignorujú. Naše doterajšie skúsenosti s divákmi (rozsiahla spätná väzba prostredníctvom listov a telefonátov) avizuje, že ľudia sa často ocitajú v bezmocných až zúfalých situáciách a nevedia sa dovolať spravodlivosti. Tento program má ambíciu vyústiť do „právneho konca“ poskytnutím právnej rady divákovi, ako svoj problém uchopiť tak, aby ho posunul do roviny zvládnutia.

V dnešnej prvej relácii uvidia diváci tri reportáže:
1. reportáž: Matka troch detí už tri roky bojuje o výživné od ich otca. Polícia ukazuje prstom na prokuratúru, tá na chyby vyšetrovateľa. Náhradné výživné sa nešťastnej žene nedarí vybaviť…pýta sa niekto – a čo deti?

2. reportáž: Dôchodca, ktorý si chcel „prilepšiť“ prácou, si zarobil viac problémov ako peňazí. Prominentný podnikateľ mu už rok dlží mzdu, na výzvy neodpovedá a spravodlivý súd je v nedohľadne.

3. reportáž: Mladého muža jedného dňa prekvapil pohyb na účte, ktorý mu prakticky odviedol celú výplatu do neznáma – a hneď dvakrát. Nepomohla ani okamžitá výmena karty, ktorou sa údajne platilo. Novodobí zbojníci zatiaľ unikajú cez virtuálne siete.

Klopanie na dvere úradov. Príbehy tých, ktorí sa dožadujú spravodlivosti.

Sledujte občiansku publicistiku na Dvojke – Občan za dverami – každý utorok o 18:00 h.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dobry den.Ako by som sa mohol s vami spojit ked sam mam nezvladnutelnu situaciu.Som otec 2roč.syna a vdaka lekarskej lobby syna vidim 3hod do mesiaca,stretavam sa snim na pravy obed ked dieta sa ma napapat a ist spat a okrem toho ja pracujem ako kuchar ked o takomto čase mam najviac roboty čo matka velmi dobre vedela.V pripade zleho počasia sa musim stretavat na obecnom urade ako nejaky asocial ked aj kolizna pracovnička vypovedala že u mna ma syn vhodne podmienky.Na syna platim 140eur pravidelne, nebol som trestany nie som alkoholik a predsa niekto je nad zakonom.Spozdravom Miroslav Gvoth

  2. Kontaktujte prosím priamo RTVS a tvorcou danej relácie:

    stv.sk/stv/o-stv/kontakty

  3. Dobrý večer.Neviem si rady ,lebo náš syn navštevuje 6 ročník ZŠ.Topoľová Nitra.Škola mu neposkytla osem učebníc zo slovenčiny a matematiky ,ktoré si máme prefotiť .Škola nemá problém vyzbierať peniaze od rodičov na žalúzie ,ale učebnice sú druhoradé! Neviem možno som nahnevaný a môj syn stál nesprávny deň na nesprávnom mieste ,keď nedostal učebnice,ale predstava ,že sa má učiť celý rok v takomto prevedení ,ma hnevá!Ďakujem Sivo.

  4. Dobrý deň. Dnes som sa dozvedel, že u môjho suseda bola Televízia…. Máme medzi sebou spori a preto by som si chcel túto reportáž pozrieť, aby som vedel o čo tam šlo….
    Tá reportáž mala byť 4.októbra 2011
    Prosím vás aby ste mi dali vedieť, kde si môžem spomínanú reláciu pozrieť, lebo nikde v archíve som to nenašiel…

    Ďakujem Miloš

    1. Archív STV sa nachádza na adrese: stv.sk/online/archiv/

  5. ďakujem ale nikde som tam nenašiel konkretne túto relaciu … prepáčte asi som slepý 🙂

  6. Najpodstatnejšie som zabudol… 🙁 Občan za dverami sa vola ta relácia

  7. Nie je táto relácia Občan za dverami vo videoarchíve STV, čo je na škodu. Skúste spraviť nápravu. Ďakujem.

  8. už 7 rokov mi blokuju železnice pozemok 14 750m2 nakoĺko cez pozemok ide planovana výstavba TEN T-17 projekt platne mám uzemne rozhodnutie dňa 8.marca 2011som podpísal zmluvu kupnu zmluvu som podpísal oni nie zmluvu o zmluve zverejnili po 6mesiacoch ale s dátumom nie septembrovym ale 6.5.2011 vyjadrenie mám od súdneho znalca ing.Miloša Lukoviča zmluva je neplatna podľa vyjadrenia mám poslať trestne oznámenie. 0905339540

  9. Co je na tom take zlozite pridat tuto relaciu do archivu stv?

Komentáre už nie sú povolené.