Reklama

Deutsche Welle spustila svoj nový kanál DW-TV Arabia

Nemecký medzinárodný vysielateľ Deutsche Welle spustil oficiálne vysielanie svojho televízneho kanálu pre arabské krajiny DW-TV Arabia. Diváci od Maroka po Omán môžu sledovať šesťhodinový blok v arabskom jazyku a to vždy v prime-time. DW-TV Arabia informuje svojich divákov o najdôležitejších udalostiach v arabských krajinách, Nemecku ako aj na celom svete. Zvyšný čas programu doplní anglickojazyčná verzia programu DW-TV.
Pokračovanie nižšie:


Základom nového programového plánu DW-TV Arabia sú štyri 30 minútové spravodajské bloky „Journal”. V arabskej verzii „Arts.21” a „Global 3000”. Okrem „Quadriga”, budú štyri nové programy typu talk show, ktoré sa budú vysielať v arabčine. „Shababtalk” vyrábaný s Al Hayah TV, s hlavnou stanicou v Egypte.

Mladí zástupcovia demokratických hnutí v Egypte sa zapoja do diskuse s nemeckými partnermi z mládežníckych organizacií, politických strán a iných združení. „Pulse“ spája arabských a nemeckých expertov s cieľom diskusie o špecifických otázkach týkajúcich sa demokracie, politiky, ekonomiky, spravedlnosti a náboženstva. Ďalšie progamy sú: „Talking to the Press“ a „Guest of the Week“.

Deutsche Welle spustilo svoje vysielanie v arabskom jazyku v roku 2002 s dvojhodinovým blokom, ktorý sa stále rozširoval. DW-TV Arabia je možné prijímať na satelitoch Nilesat 101 (7°W) a BADR-4 (26°E).

Technické parametre pre príjem:

BADR-4 (26°E)
tp. 15 (11,996 GHz, pol. H, SR: 27500, FEC: 3/4, DVB-S/QPSK)

Nilesat 101 (7°W)
tp. 10 (11,900 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 5/6, DVB-S/QPSK)

 

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať