Reklama

Towercom plánuje skúšať DVB-T2 v Bratislave začiatkom septembra

Spoločnosť Towercom, ktorá prevádzkuje digitálne televízne vysielanie DVB-T na území Slovenskej republiky, plánuje začiatkom septembra spustiť v Bratislave a okolí skúšobné vysielanie v norme DVB-T2. Povolenie na digitálne televízne vysielanie v norme DVB-T2 získala spoločnosť Towercom od Telekomunikačného úradu Slovenskej republiky (TÚ SR) v utorok 16. augusta 2011 a je platné do 30.9.2011.

Podľa platného povolenia by malo byť skúšobné digitálne vysielanie v norme DVB-T2 dostupné v Bratislave len do konca septembra (30.9.2011).  Ako pre náš portál SatelitnáTV.sk povedal Ing. Roman Vavro, tlačový hovorca TÚ SR, samotná spoločnosť Towercom požiadala o skúšobnú prevádzku len do uvedeného termínu.
Pokračovanie nižšie:

Stanovisko spoločnosti Towercom k vysielaniu DVB-T2.

Spoločnosť Towercom , a.s. pripravuje ďalší rozvoj digitálneho terestriálneho vysielania. Je potrebné otestovať v predstihu vysielaciu technológiu ako aj koncové zariadenia, overenie šírenia signálu s rôznou konfiguráciou systémov a ďalšie technické aspekty. Skúšobné vysielanie v norme DVB-T2 plánujeme spustiť začiatkom septembra v Bratislave a okolí. Zdôrazňujeme, že ide o technické testy, ktoré budú prebiehať nezávisle od existujúcich digitálnych multiplexov, ktoré sú v plnej prevádzke v norme DVB-T.

Plánujeme testovať televízne vysielanie v SD aj HD rozlíšení v rôznych konfiguráciách systémov vrátane kryptovacích“. Pre náš portál SatelitnaTV.sk to povedal Michal Šuran zo spoločnosti Towercom.

Mohlo by vás ešte zaujímať