Reklama

Skylink, CS Link: Nova sport na Astre (23,5°E) už dostupná z novej frekvencie

Ako sme vás už informovali česká športová stanica Nova sport na satelite Astra 23,5°E sa presúva na novú frekvenciu. Dôvodom je uzavretie novej zmluvy spoločnosti CET 21 spol. s r.o. na poskytovanie služieb primárnej distribúcie satelitného signálu.

Zmena sa týka káblových operátorov ako aj zákazníkov satelitných platforiem Skylink a CS Link. Všetci zákazníci už spomínanych platforiem musia nanovo vyhľadať kanál Nova sport z novej frekvencie vo svojom satelitnom prijímači buď automaticky, alebo manuálne podľa nižšie zverejnených parametrov.
Pokračovanie nižšie:


Nova sport na novej frekvencii vysiela už niekoľko týždňov no príjem pre zákazníkov platforiem Skylink a CS Link nebol možný z toho dôvodu, že k programu neboli pripojené potrebné kódovacie systémy Cryptoworks a Irdeto.

Dnes sa na programe Nova sport už objavili nové CAIDy kódovacích systémov Cryptoworks a Irdeto, ktoré využívajú platformy Skylink a CS Link. Všetci zákaznici platforiem Skylink a CS Link si tak už môžu naladiť kanál Nova sport z novej frekvencie.

Na doterajšej frekvencii (12 070 MHz horizontálne) bude CET 21 spol. s.r.o šíriť program do 31.8. 2011.

Nové technické parametre pre príjem
Družica: Astra (23,5°E)
Frekvencia: 11973 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódované: áno (Conax, Cryptoworks, Irdeto)

Mohlo by vás ešte zaujímať