Reklama

Nova sport sa presúva na novú frekvenciu (23,5°E)

Primárne vysielanie stanice Nova sport na satelite Astra 23,5°E sa presúva na novú frekvenciu. Dôvodom je uzavretie novej zmluvy spoločnosti CET 21 spol. s r.o. na poskytovanie služieb primárnej distribúcie satelitného signálu.
Pokračovanie nižšie:


Oproti súčasnému stavu dochádza k zmene transpondéru a systému podmieneného prístupu. Primárne vysielanie televíznej stanice Nova sport v štandardnom rozlíšení sa presúva na novú frekvenciu, a to na rovnakom satelite ASTRA 23,5°E. Program bude zakódovaný v systéme podmieneného prístupu Conax. Na doterajšej frekvencii (12 070 MHz horizontálne) bude CET 21 spol. s.r.o šíriť program do 31.8. 2011. Na novej frekvencii (11 973 MHz vertikálne) sa už v tejto dobe šíri program zatiaľ len v testovacej verzii a od 1. septembra 2011 natrvalo.

Primárne vysielanie je určené pre príjem signálu Nova sport pre káblových operátorov a prevádzkovateľov DTH. Divákov sa táto zmena nijak nedotkne s výnimkou užívateľov satelitných platforiem Skylink, CS Link a T-Mobile TV (ČR), ktorí si na novú frekvenciu musia svoj satelitný prijímač preladiť.

Nové technické parametre pre príjem
Družica: Astra (23,5°E)
Frekvencia: 11973 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódované: áno (Conax)

Systémy podmieneného prístupu (IRDETO, CRYPTOWORKS) platforiem Skylink a CS Link budú pridané neskôr.

Mohlo by vás ešte zaujímať